03.03.2020

Vekara-Varkaus Festivaaliviikko: On aika ottaa ilo irti talvesta ja lomasta!

Vekara-Varkaus laajentui neljä vuotta sitten ympärivuotiseksi tapahtumabrändiksi. Koulujen talvi- ja syyslomaviikkojen lapsille suunnattu ohjelmisto koordinoidaan festivaalinväen toimesta ja markkinoidaan Vekara-Varkauden kanavien kautta. Talvi- ja Syys-Vekara on otettu lämpimästi vastaan ja koordinoinnille on ollut selkeästi kysyntää.

Esityksiä ja tilaisuuksia on tarjolla kaikenikäisille. Vauvojen värikylpyihin pääsee jo 5 kk ikäiset vauvat, yläikärajan ollessa 24 kk. Varkauden Teatterin Vekara-klubilla on keskiviikkona klo 19 luvassa musiikkia ja menoa estradin ollessa vapaa myös lapsikatsojien omille esityksille.

Tähtivierailuna näemme iki-ihanan Teatteri Hevosenkengän esitykset Viiru ja Pesonen Varkauden kirjastolla perjantaina klo 10 ja 15.

Taitotyöpajoissa huovutetaan kyniä, tehdään lintumobileja ja kirjotaan puuavaimenperiä. Varkauden museoilla etsitään Warkauden Lehden kadonnutta päätoimittajaa pitkin museon näyttelytiloja.

Valloittava ohjelmauutuus: Lelut pääsevät ensimmäistä kertaa yökylään kirjastolle. Lelujen toimista yön aikana otetaan kuvia, jotka lapset saavat muistoksi lelun rohkeudesta.

Härkämäen upealla observatiorilla on avoimet ovet torstaina. Tule kuuntelemaan lyhyitä esitelmiä paikan harrastustoiminnasta sekä tutustumaan observatioon. Nuotiopaikka, pulkkamäki ja tähtinäytös täydentävät retkeä.

Maximissa esitetään kiva kattaus lastenelokuvia tiistaina ja torstaina: Koiranpäivät, Vakoojat valepuvuissa sekä Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Musiikki värittää lomaviikkoa monin tavoin. Matkalla maailman ympäri –lastenkonsertit houkuttelevat lapset mukaan laulamaan ja soittamaan. Nuorten muusikoiden konsertit järjestetään maanantai klo 17 ja tiistaina klo 9.30 kirjaston näyttelytilassa ja niihin on vapaa pääsy.

Perheentalon ohjelmassa on maanantaina Taikalasit ja eläinmetsä –askartelupaja, tiistaina toiminnallisia non-stop toimintapisteitä Väriläiskiä-teemalla. Keskiviikkona lapset voivat tuoda lelunsa nalleneuvolaan, tanssia lasten diskossa ja osallistua herkkunyyttäreihin. Torstaina Verson työpajassa luodaan sanoista taidetta.

Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella on tarjolla avoin kirkkomuskari tiistaina ja perjantaina siellä vietetään avoimia ovia monipuolisella ohjelmalla.

Talviliikuntalajit ja kivat sisälajit tarjoavat Varkaudessa koko perheelle mahdollisuuksia yhdessä liikkumiseen. Luode Areenan yleisöluisteltuihin on tervetullut koko perhe sunnuntaisin ja hiihtoloman kiekkoleirin teemana on luistelu.

Vatuskilla uhmataan kelejä tiistai-iltana, kun monodisko kutsuu diskomusiikin, nuotiotulen ja pelien lomaan. Lasten heppapäivää vietetään keskiviikkona Varkauden Ratsastuskeskuksella.

Perhejoogassa lapset yhdessä lähiaikuisen kanssa liikkuvat ja leikkivät yhdessä opetellen rauhoittumista ja rentoutumista. Ilopisara on pettämätön lomakohde peuhauinteineen ja keskiviikkona on tarjolla vesidisko-ilta.

Talvi-Vekaran ohjelmiston järjestävät yhteistyössä Vekara-Varkaus ja lukuisat yhteistyökumppanit.

Talvi-Vekara 2.-8.3.2020

Ohjelmisto nähtävänä: www.vekara-varkaus.fi