03.06.2014

Vauhtia, väriä, eksotiikkaa ja kaikki tanssilajit SottiisiMovesissa 11.-15.6. Tampereella

Pohjoismaiden suurin tanssitapahtuma SottiisiMoves

Tanssitaidetapahtuma saattaa lähteä niin sanotusti lapasesta, kun kansainvälinen kansantanssifestivaali Pispalan Sottiisi ja valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus yhdistyvät Tampereella SottiisiMovesissa 11.-15.6. Tapahtumaan odotetaan 40 000 kävijää. SottiisiMoves on avoin kaikille tanssilajeille katutanssista balettiin ja showtanssista kansantanssiin. SottiisiMovesiin suojelijana toimii presidentti Sauli Niinistö.

Luvassa on viiden päivän ja viiden yön aikana 10 000 minuuttia ohjelmaa. Kynnys on matala, sillä 90 prosenttiin tilaisuuksista on vapaa pääsy. Festivaalille osallistuu noin 2 500 eri-ikäistä tanssijaa, joista yli puolet on alle 18-vuotiaita. Oman tanssillisen värinsä tapahtumaan tuovat kansainväliset tanssiryhmät Intiasta, Puolasta, Unkarista, Venäjältä ja Virosta.

Mistä on SottiisiMoves tehty?

SottiisiMoves on tanssin riemua, taituruutta ja erilaisten tyylien kohtaamista. Tapahtuma tarjoaa konsertteja, koulutusta, katselmuksia, tanssipartyja, työpajoja, klubi-iltoja, flash mobbeja ja karnevaaliriehaa.

Jättilapaset johdattelevat karnevaalitunnelmaan

Lumisesta metsästä innoituksensa saanut Hurja Piruetti ryhmän teos Huojuvat kuuset voitti SottiisiMoves koreografiakilpailun. Tanssissa rekvisiittana käytetyt lapaset ovat kasvaneet SottiisiMovesin maskoteiksi, jättilapasiksi. Lattari Lapasen, Kättely Kintaan, Tyty Tumpun ja Räppi Rukkasen voi pongata avajaisissa.

SottiisiMoves karnevaaliavajaiset 11.6. Tampereen keskustorilla
Avajaisten esiintymislavaa isännöivät SottiisiMovesin taiteelliset johtajat Marko Keränen ja Petri Kauppinen kommentaattoreinaan Puhti Duo. Eri puolilta kaupunkia torille kokoontuvat osallistujat aloittavat avajaistanssilla. Lavalla nähdään kotimaisia ja kansainvälisiä tanssi- ja musiikkiryhmiä ja esitellään Moves-katselmusten raati. Avajaissanat lausuu valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin.

Moves-tanssikatselmuksessa 125 ryhmää

Valtakunnallinen Nuori Kulttuuri Moves-tanssikatselmus täyttää festivaaliviikonlopun. Katselmuksissa on keväällä aluetapahtumista jatkoon päässeet tanssiryhmät. Moves-päätöjuhlassa Tampereen Työväen Teatterissa nähdään 15.5. parhaat palat. Katselmusten raadissa istuu 25 tanssin ammattilaista puheenjohtaja Marko Keräsen johdolla.

 

Juhlakulkue Hämeenkadulla ja pääjuhla Pyynikillä

Hämeenkatu toimii näyttämönä festivaalin tanssivalle juhlakulkueelle 15.6. klo 11.00-12.00, jonka reitti kulkee: Sorin aukio, Tuomiokirkonkatu, Hämeenkatu, Hämeenpuisto. Kulkue jatkaa Pyynikin urheilukentällä vietettävään pääjuhlaa, jossa lapset, nuoret ja aikuiset yhdessä tanssivat Hetken aikaa – Tanssin taikaa -teoksen.  Mukana ovat myös kaikki kansainväliset vieraat. Katso koko ohjelma: www.sottiisimoves.fi

SottiisiMovesin pääjärjestäjinä ovat Suomen Nuorisoseurat ry / Pispalan Sottiisi ja Nuori Kulttuuri -säätiö yhteistyössä Tampereen kaupungin sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.