27.05.2013

Varmoja kevään merkkejä ilmassa: April Jazz julkaisee tänään ohjelmansa

April Jazz -festivaali esittelee jälleen jazzmusiikin kiinnostavimpia artisteja, suurimpina niminään saksofonisti Charles Lloyd, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva Grammy –ehdokas, laulaja Gregory Porter, pianistikomeetta Hiromi ja neo-soulin sanansaattaja, laulaja José James. April Jazz järjestetään 24.-28.4.2013 Espoon Tapiolassa jo 27:nnen kerran.

April Jazz tarjoaa tulevana keväänä entistä runsaammin konsertteja ja oheistapahtumia. 17 maksullisen konsertin lisäksi yleisöä hemmotellaan 12 ilmaiskonsertilla ja kolmella jazzklinikalla. Uutuutena ohjelmistossa ovat April Jazz Vintti Presents klubi-illat, joissa vierailijoina tunnettuja helsinkiläisiä klubijärjestäjiä, kuten We Jazz, Söndag Jazz ja Wahoo!. Kolme kotimaista yhtyettä tarjoilee festivaalilla uuden levynsä julkistuskeikan – Ricky-Tick Big Band solisteinaan Suomi-rapin valiot Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren, Jussi Lehtonen Quartet sekä Kalevi Louhivuoren luotsaama Big Blue.

”Tänä vuonna olemme laadukkaan ohjelman ohella panostaneet erityisesti konserttipaikkojen visuaalisuuteen, ympäristöön ja ihmisten viihtyvyyteen. Kulttuurikeskuksessa musiikki soi aulatiloista saleihin ja ravintola palvelee yleisöä joka ilta puolille öin. Jazzteltan tarjonta on entistä laajempi ja teltta tulee näyttämään upeammalta kuin koskaan. Lisäksi lähes kaikkiin Jazzteltan ja Kulttuurikeskuksen konsertteihin on tarjolla Show & Dinner ja VIP-paketteja”, kertoo festivaalin johtaja Matti Lappalainen.

April Jazz –pääsyliput saatavissa Lippupisteestä.

Seuraa festivaalin tiedotusta:

Website www.apriljazz.fi

Facebook www.facebook.com/apriljazzfestival

Twitter www.twitter.com/AprilJAzzFest

Poimintoja April Jazz 2013 ohjelmistosta, lisätietoja 6.2. aukeavilta uusilta verkkosivuilta:

Eräs festivaalin pääesiintyjistä on Charles Lloyd New Quartet. Legendaarisen saksofonistin 75-vuotisjuhlakiertueen huippukvartettia täydentävät Jason Moran, Reuben Rogers ja Gregory Hutchinson. 
(Tapiolasali 24.4.2013 klo 19:30)

Parhaasta perinteisestä R&B esityksestä tällä hetkellä Grammy -ehdokkaana oleva laulaja Gregory Porter saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa. Porterin syvän pehmeä ja sielukas ääni on koskettanut niin muusikoita kuin kriitikoitakin. 
(Jazzteltta 24.4.2013 klo 19:00 alkaen Hoedown, Gregory Porter)

Japanilainen jazzpianisti ja säveltäjä Hiromi on tunnettu virtuoosimaisesta ja energisestä livesoitannastaan. DownBeatin vuosittaisessa äänestyksessä kriitikot äänestivät Hiromin vuonna 2012 nousevaksi tähdeksi kosketinsoittajien sarjassa.

Nuoren pianistin supertrioa täydentävät vanhat kehäketut basisti Anthony Jackson ja rumpali Simon Phillips. 
(Jazzteltta 25.4.2013 klo 19:00 alkaen Steve Turre & EBB, Hiromi)

Moninkertainen Latin Grammy-ehdokas Joyce Moreno saapuu ensikertaa Suomeen.

Bossa nova -legenda Antônio Carlos Jobimin ”erääksi kaikkein aikojen parhaimmista laulajajista ylistämä” Joyce Moreno esiintyy Tapiolasalissa torstaina 25.4. Joycen sävellykset ja tulkinnat ovat brasilialaisen musiikin ja bossa novan kehittyvää perinnettä parhaimmillaan – kaunista, sensuellia ja eläväistä.
(Tapiolasali 25.4.2013 klo 19:30)

Neo-soulin suurlähettiläs José James tekee odotetun paluun Suomeen, ensi kertaa oman yhtyeensä kanssa. Juuri julkaistu uusi albumi “No Beginning, No End”  (Blue Note) on artistin syväluotaus sisimpäänsä tyylikkäästi eri tyylisuuntia sekoittaen. Illan aloittaa Palefacen, Redraman, Tommy Lindgrenin vauhdittama Ricky-Tick Big Band uuden levynsä julkistuksella.
(Jazzteltta 26.4.2013 klo 19:00 alkaen RTBB, José James)

Libanonilaissyntyinen trumpetisti-säveltäjä Ibrahim Maalouf on yksi tämän hetken kiinnostavimmista jazznimistä. Virtuoosimainen, synnyinseuduiltaan musiikkiinsa ammentava trumpetisti on kerännyt palkintoja ja menestystä niin jazz kuin klassiselta puolelta. April Jazzeilla Maalouf esittelee uuden ”Wind”-albuminsa materiaalia, ensi kertaa Suomessa. Tunnettujen jazzmuusikoiden kanssa tehty äänite on omistettu Miles Davisille. 
(Tapiolasali 26.4.2013 klo 19:30)

Vibrafonisti Severi Pyysalo on ollut Suomen huipulla jo kolme vuosikymmentä. 30-vuotisjuhlakonsertissa saamme kuulla taiteellisen läpileikkauksen Severin uran eri vaiheista. Solisteina mm. Maarit Hurmerinta ja Kauko Röyhkä ja joukko yllätysvieraita. 30-vuotisjuhlakonsertti! 
(Tapiolasali 27.4.2013 klo 19:30)

Kino Tapiolassa jatkuu Leffa goes Live –teema. Keskiviikon elokuvallinen anti aloitetaan italialaisittain. Fabrizio Bosson kvartetti esittää musiikin arvostetun ohjaajan Dino Risin mestariteokseen Playboy (Il Sorpasso) vuodelta 1962. Illan päätteeksi esitetään Emma-palkitun Oddarrangin säveltämä musiikkia neljän suomalaisen nuoren ohjaajan lyhytelokuviin. Loppuviikolla Kinon lavalle nousevat kovat kotimaiset Mopo, Ice Loving Animals, Mikko Innanen & Innkvisitio ja Big Blue, jolle konsertti on samalla levynjulkaisutilaisuus.