26.08.2010

Valveunia-näyttämökonsertin harjoitukset Ateneum-salissa Taiteiden yönä

Valveunia on surrealistinen näyttämökonsertti, jonka aiheita ovat valveunet ja unettomuus. Ateneum-salissa järjestettävässä konsertissa kuullaan mm. Aila Meriluodon, Marina Tsvetajevnan ja Tuomas Timosen runoihin sävellettyjä lauluja. Milla Viljamaan ja Johanna Juholan sävellyksissä kohtaavat moderni tango, ranskalaistyyppinen musette ja kabaree. Konsertin puvut suunnittelee ja toteuttaa vanhoista sairaalatekstiileistä TAUKO-vaatteet.

Valveunia leikkii unen ja valveen välisellä rajalla, jossa aika ja mittasuhteet katoavat. Samalla kun unettomuus vaivaa lähes jokaista meistä, on spektaakkelimainen todellisuutemme muuttunut yhä enemmän unen kaltaiseksi. Konsertti ammentaa logiikkansa niin valveen rationaalisuudesta kuin unen assosiatiivisuudestakin.

Konsertti on osa Ateneumin Veikko Vionoja – Tekijämies -näyttelyn ohjelmistoa. Vionojan teosten yöllinen tunnelma löytää vastaavuutensa Valveunia-teoksen runoista ja näyttämön tunnelmasta. Vionojan omintakeinen värimaailma ja tapa kuvata yön valoa löytävät konsertissa tiensä uuden sukupolven tekijöiden kuvamaailmaan.

Musiikki: Milla Viljamaa ja Johanna Juhola Esitys ja laulu: Ulla Varis ja Tomi Alatalo
Ohjaus: Anni Ojanen
Pukusuunnittelu: Mila Moisio ja Kaisa Rissanen
Valosuunnittelu: Saija Nojonen
Äänisuunnittelu: Vesa Norilo

Esitykset Ateneum-salissa: 2.9. klo 18 (ensi-ilta), 4.9. klo 15.00, 5.9. klo 15.00, 8.9. klo 18.00, 9.9 klo 18.00.
Avoimet harjoitukset Helsingin juhlaviikkojen Finnish case -sarjassa Taiteiden yönä 27.8. klo 16.30 (vapaa pääsy).
Liput: 15/10 euroa Ateneumin neuvonnasta

Helsingin juhlaviikot järjestetään 20.8.-5.9.2010.

http://www.helsinginjuhlaviikot.fi