08.07.2016

Väkevä Verdin Otello avaa Savonlinnan Oopperajuhlat tänään

Oopperajuhlien uutuusteos, Verdin Otello avaa kesäkauden 8.7. Avajaisviikonlopun toinen ensi-ilta 9.7. on Mozartin italialaiseen librettoon perustuva Don Giovanni. Shakespearen 400-juhlavuosi ja italialaiset mestariteokset huipentavat festivaalin, kun Ravenna Festivalin ja Teatro Regio Torinon upeat vierailuoopperat saapuvat kaupunkiin.

Verdin suurteos Otello perustuu Shakespearen samannimiseen näytelmään. Olavinlinnaan rakentuu jyhkeä näyttämökuva valtavine peileineen, jotka heijastavat unenomaisia näkyjä. Hopeanhohtoisiin asuihin sonnustautunut Oopperajuhlakuoro säestää sotasankari Otelloa intensiivisesti. Teoksen renessanssipuvustuksen on luonut suunnittelija Katia Duflot. Oopperan ohjaa Nadine Duffaut ja orkesteria johtaa amerikankiinalainen naiskapellimestari Xian Zhang.

”Edellisten johtajien suunnitelmissa ollut Otello on saatu vihdoin monien yritysten jälkeen Savonlinnan Oopperajuhlille. Italiasta saapuvan Ravenna Festivalin produktiot täydentävät Shakespeare-trilogian Verdin Falstaff- ja Macbeth- oopperoilla”, kertoo taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

Otellon, Jagon ja Desdemonan rooleissa on kaksoismiehitys. Otellona laulaa Kristian Benedikt ja Aleksandrs Antonenko, Jagona on Tommi Hakala ja Elia Fabbian sekä Desdemonan roolissa Ekaterina Goncharova ja Yana Kleyn. Otello-ooppera toteutetaan yhteistyössä Chorégies d’Orange -festivaalin kanssa. Otellon kaikki näytökset ovat 8.7., 12.7., 19.7., 21.7., 27.7. ja 29.7. Olavinlinnassa.

Don Giovanni tulee ensi-iltaan 9.7. Don Giovannin roolissa vuorottelevat Waltteri Torikka ja Kartal Karagedik ja Leporellon roolissa Tapani Plathan ja Arttu Kataja. Komtuurin bassoroolia kantaa jykevästi Jaakko Ryhänen. Muissa rooleissa laulavat Helena Juntunen, Tuuli Takala, Gisela Stille, Tuomas Katajala ja Jussi Merikanto. Don Giovannin näytökset ovat 9.7., 18.7., 20.7., 22.7. ja 25.7.

Ravenna Festival tuo Oopperajuhlille toisella viikolla Verdin Falstaffin ja Macbethin sekä Riccardo Mutin johtaman konsertin konsertin 17.7. Teatro Regio Torinon oopperat juhlien loppukaudella ovat Puccinin La bohème ja Bellinin Norma.

”Onhan tämä iso voimannäyttö. Yhden kuukauden aikana seitsemän oopperaa, konsertit ja lasten ooppera. Tämä vaati organisaatiolta huippuosaamista”, kiittää festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Myös Savonlinnan Oopperajuhlien kauden 2017 lipunmyynti alkaa tänään.

Facebook: Savonlinna Opera Festival – Oopperajuhlat
Twitter: @operafestivalfi
Instagram: operafestivalfi

 

Liput: Savonlinnan Oopperajuhlien lipputoimisto, 015 476 750, sales@operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman. Oopperajuhlien vuoden 2016 budjetti on 8,3 M€, noin 81 % on omarahoitusta ja 19 % avustuksia (Opetus- ja kulttuuriministeriö, Savonlinnan kaupunki, Suomen kulttuurirahasto, Jane ja Aatos Erkon säätiö).

Savonlinnan Oopperajuhlat järjestetään 8.7.-6.8.2016.

www.operafestival.fi