14.03.2014

Vaasan Kuorofestivaalin 2014 ohjelma on julkaistu

PÄÄESIINTYJÄT

Philomela, FI – kuvaaja:  Mia Saarinen                                      

30 vuotta nuori Naiskuoro Philomela haluaa johtajansa Marjukka Riihimäen kanssa tulla Vaasan festareille juhlimaan omia synttäreitään. Philomela yllättää ja koskettaa.  Philomela ylittää kuoromusiikin rajat ja omat rajansa. Philomela on elämys, joka jää mieleesi vielä musiikin loputtua. Philomela on sulava soitin, yksi moniääninen instrumentti ja vuoden 2013 Euroopan mestari!

Masterpiece Quartet, USA – kuvaaja: Shawn York                                                                         

Vuoden 2013 ”International Champions” eli barbershop kvartettien maailmanmestarit, Masterpiece Quartet Los Angelesin lämmöstä. Tenori Rob, leadlaulaja Patric, baritoni Alan ja basso Brett muodostavat ryhmän jolla kokemusta riittää vaikka muille jakaa. Ja virtaa riittää koska kvartetti on Vaasassa viiden päivän ajan ja esiintyy parikymmentä kertaa festivaalin aikana ja ehtivät vielä coachaamaan innokkaita barbershop untuvikkoja.

KYN, FI – kuvaaja: Mikko Reinikainen & Felix Fenger                                                          

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat, tuttavallisemmin KYN on musikaalinen ja moni-ilmeinen naiskuoro, jonka musiikillisia valtteja ovat vahva ilmaisuvoima sekä ainutlaatuinen ja monipuolinen ohjelmisto. Vuodesta 1989 KYN:n taiteellisena johtajana toimineen Kaija Viitasalon myötä KYN on profiloitunut erityisesti suomalaisen ja ulkomaisen jazzmusiikin tulkitsijaksi.  KYN:n säestäjinä  toimivat pianisti Kirmo Lintinen sekä harmonikkataiteilija Johanna Juhola.

Beatbox taituri Felix Zenger esiintyy KYN:n solistina ja he antavat myös yhteisen workshopin.

Kamarikuoro “Head Ööd, Vend”, EE

Virtuoosimaisen taitava Kamarikuoro “Head Ööd, Vend” johtajanaan Külli Kiivet ja Pärt Uusberg.

Kuoro on valittu Virossa vuoden 2013 kuoroksi ”Choir of the Year 2013” ja sen uusi CD ”Õhtul” arvioitiin Virossa vuoden parhaaksi ”Best Choir CD 2013”!

Lauluyhtye Irmelin, SE

Irmelin on pohjoismaiseen uuteen kansamusiikkiin vihkiytynyt naislauluyhtye Ruotsista.

Yhtyeen historia alkaa vuodesta 1999. 2006 ilmestyi ensimmäinen albumi ”Kärligheten” ja 2008 toinen albumi ”Gyldene Freden”. Ryhmä on esiintynyt Ruotsin suurimmilla estradeilla ja 2006 se teki ensimmäinen kansainvälisen kiertueen Japaniin.

Irmelin teki 2008 kiertueen Taiwaniin, jossa se voitti 2. palkinnon ”Taiwan International Contemporary A Cappella Competition”. Kilpailun jury antoi ryhmästä kuvauksen ”the spirit of a capella singing.”

Lukuisia TV ja radioesiintymisiä Ruotsissa ja ulkomailla. Laulajat ovat myös arvostettuja pedagogeja.

Taikapeitto, FI

Lasten rakastama laulaja Satu Sopanen loihtii meille iloisen lastenkonsertin yhdessä pohjalaisen Fort Big Bandin, kapellimestari ja Vaasan Steinerkoulun kuoron kanssa.

”Taikapeitto lennättää, meidät uuteen seikkailuun!

Tule musiikkimatkalle laulamaan ja leikkimään koko perheen kera!”

Vaasan kaupunginteatterin Romeo näyttämöllä su 18.5. klo 13.00

Vaasan Kuorofestivaali järjestetään 14.-18.5.2014.

www.vaasachoirfestival.fi