08.03.2021

Uusia hyvän mielen konsertteja Savonlinnan Oopperajuhlien ohjelmaan – Ylioppilaskunnan Laulajat sekä Marjukka Tepponen ja Waltteri Torikka konsertoivat Olavinlinnassa

Savonlinnan Oopperajuhlat tuo heinäkuussa Olavinlinnaan kaksi kepeän kesäistä konserttia. Ylioppilaskunnan Laulajien Leevit-ohjelma katsoo kansakuntaamme kahdesta perspektiivistä: Leevi Madetoja ja Leevi and the Leavings edustavat eri aikakausia ja tyystin eri tyylejä, mutta molemmat ovat YL:n mukaan syvällä suomalaisuuden ytimessä. Marjukka Tepposen ja Waltteri Torikan konsertti taas on leppeä kuin ilta Saimaalla. Ohjelmassa on herkullisia numeroita oopperoista, opereteista, musikaaleista ja elokuvista sekä muutama ikivihreä hitti. Lipunmyynti konsertteihin alkaa 12. maaliskuuta.

”Tällainenkin on Suomi, halusimmepa tai emme”, sanoo Ylioppilaskunnan Laulajat Leevit-konsertistaan. Mukana on mm. YouTube-hitiksi noussut Pohjois-Karjala, jonka musiikkivideo on ehdolla tämän vuoden Emma-palkinnon saajaksi. Sovitus ja video saivat helmikuun lopussa myös Kalevalaseuran erityispalkinnon.

”Luvassa on onnen läikähdyksiä ja epätoivon aaltoja. Kaipuuta nuoruuteen, rakastumisen onnea ja rakkaan menettämisen tuskaa”, Ylioppilaskunnan Laulajista kerrotaan. Eturivin mieskuoron piirtämään Suomi-kuvaan mahtuvat sekä runolliset kokemukset että rujommat arkiset tunnot. Ohjelmassa on Leevi Madetojan klassisia kappaleita mm. Eino Leinon, L. Onervan ja V. A. Koskenniemen teksteihin sekä lauluja Leevi and the Leavings -yhtyeen keulahahmon Gösta Sundqvistin kynästä. Pohjois-Karjalan lisäksi YL:lle on sovitettu mm. Elämä ikkunan takana ja Koko talvi kesämökillä.

YL konsertoi Olavinlinnassa 8. heinäkuuta. Koko konserttiohjelman löydät Oopperajuhlien verkkosivulta. YL:n musiikkivideon Pohjois-Karjala löydät puolestaan täältä (YouTube).

Marjukka Tepponen ja Waltteri Torikka tunnelmoivat

Ainakin Puhu hiljaa rakkaudesta ja lesken koskettava laulu Porgy ja Bess -oopperasta kuullaan Marjukka Tepposen ja Waltteri Torikansekä pianisti Jukka Nykäsen konsertissa 14. heinäkuuta. Ooppera-, operetti-, musikaali- ja elokuvanumeroiden lomaan mahtuu tuttuja suomalaisia yksinlauluja sekä mm. monitaituri Nykäsen improvisaatioita. Karismaattisten esiintyjien Ilta Saimaalla -konsertissa keskeistä onkin ennen muuta kevyt, kesäinen tunnelma. Koko konserttiohjelma julkistetaan myöhemmin.

Sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Waltteri Torikka vierailevat festivaalilla myös oopperarooleissa. Tepponen laulaa pääosan oopperassa La traviata ja Torikka on mukana Sevillan parturissa. Jukka Nykänen on virtuoosi esikuvansa Franz Lisztin hengessä. Pianisti myös säveltää, sovittaa ja viihdyttää – ja soittaa ensi kesänä Oopperajuhlien rakastetuissa perinteisissä päivänavauksissa.

Konsertteihin on myynnissä tällä hetkellä vain noin puolet Olavinlinnan paikoista turvavälien varmistamiseksi. Konserttiliput myydään numeroimattomille paikoille: Lipunostaja valitsee ostohetkellä vain haluamansa hintaryhmän ja katsomoalueen, ja yleisön sijoittuminen kunkin alueen sisällä ohjeistetaan vasta katsomossa. Järjestelyllä sujuvoitetaan turvaetäisyyksien toteutumista. Lisätietoja oopperajuhlat.fi

 

Ylioppilaskunnan Laulajat: Leevit 

Leevi Madetojan ja Leevi and the Leavingsin musiikkia mieskuorosovituksina

joht. Pasi Hyökki

Savonlinnan Oopperajuhlat

Olavinlinna to 8.7.2021 klo 18

Liput alkaen 45 €

Oopperajuhlat.fi

 

Marjukka Tepponen, Waltteri Torikka & Jukka Nykänen – ilta Saimaalla

Marjukka Tepponen, sopraano

Waltteri Torikka, baritoni

Jukka Nykänen, piano

Savonlinnan Oopperajuhlien orkesterin jousikvartetti

Olavinlinna ke 14.7.2021 klo 19

Liput alkaen 50 €

Oopperajuhlat.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Kuukauden mittaisella festivaalilla käy vuosittain jopa 70 000 oopperavierasta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen kokemus. Kansainvälisesti korkeatasoiset esitykset ja konsertit, Olavinlinnan tunnelma ja kesäilta Saimaan äärellä kuuluvat erottamattomasti yhteen. Oopperajuhlia vietetään 2.–31.7.2021.