15.04.2011

Uusi TV-sarja Taiteilijaelämää Salmelassa alkaa MTV3-kanavalla

MTV3-kanava esittää lauantaisin alkaen 14.5.2011 klo 17.20 Taidekeskus Salmelan toteuttaman kahdeksanosaisen tv-sarjan Taiteilijaelämää Salmelassa, jossa seurataan kymmenen nuoren taiteilijan elämää Salmelassa menneen talven ja kevään aikana. Jaksot uusitaan aina sunnuntaisin.

Pääosissa nousevia lupauksia

Ohjelman pääosissa nähdään Salmelan Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun 2010 voittaja Marja Laine, yleisön suosikki Asta Pajunen, taidemaalarit Jussi Halonen, Nana Hermunen, Zamuel Hube, Teemu Korpela, Jari Rönkkö ja Kristiina Sario, kuvanveistäjä Terhi Kaakinen sekä vuoden 2006 kuvataidekilpailun yleisön suosikki taidemaalari Jan Neva. Sarjassa seurataan mm. nuorten taiteilijoiden työskentelyä ja sitä, kuinka he suoriutuvat heille annetuista haasteista, kuten esimerkiksi muotokuvan tai alastonmallin maalaamisesta ja teoskokoelman valmistamisesta vuoden 2011 Loma-asuntomessukohteisiin Mäntyharjussa.

Tukena huippuvalmentajia ja julkisuuden henkilöitä

Taiteilijoiden työskentelyä ja tehtävien suorittamista ohjaavat ja kommentoivat Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala, mestarifilosofi Esa Saarinen, taidemarkkinoiden asiantuntija Pauliina Laitinen-Laiho sekä maamme taiteen huippunimet Marika Mäkelä, Marjatta Tapiola ja kuvanveistäjä Laila Pullinen, jonka luona vieraillaan Nissbackan kartanossa. Ohjelmassa vieraillaan myös Salmelan Viipurin taiteilija-ateljeessa työskentelevän taidemaalari ja -graafikko Ulla Rantasen luona.

Sarjassa nähdään lisäksi joukko kuvataiteesta kiinnostuneita julkisuuden henkilöitä sekä aivan tavallisia taiteenkuluttajia. Muotokuvamalleina esiintyvät mm. Kiira Korpi, Jorma Uotinen ja Jaakko Ryhänen ja sarjassa vierailevat mm. Leena Harkimo, Jukka Rintala, Ristomatti Ratia ja Markus Selin. Sarja huipentuu Taidekeskus Salmelan 2011 näyttelyn toteutukseen ja juhlaviin avajaisiin.

Sarjan musiikki uutuuslevyltä

Sarjan taustalla soi musiikkia Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkalan ja konserttiurkuri Kalevi Kiviniemen vastajulkaistulta Music from The Godfather –äänilevyltä ja sarjalle avataan toukokuussa omat Facebook-sivut, joilla voi seurata sarjan valmistumista ja tutustua ohjelman nuoriin taiteilijoihin ja esiintyjiin.

Taiteilijaelämää Salmelassa ohjelman on käsikirjoittanut Pauliina Laitinen-Laiho, ohjannut Harri Anttila ja kuvannut Arto Kaivanto. Tuotannosta on vastannut Taidekeskus Salmela. Ohjelman yhteistyökumppaneina toimivat Peugeot, Veikkaus Oy ja Valio Oy.

Taidekeskus Salmela on avoinna 11.6.-7.8.2011.

http://www.taidekeskussalmela.fi