08.02.2012

Uusi rytmimusiikin superkokoonpano kiinnitettyTyöväen Musiikkitapahtuman ”Kirjazzin” pääesiintyjäksi

The Northern Governors – yhtyeessä vaikuttavat muun muassa Tuomo Prättälä, Petteri Sariola, Osmo Ikonen sekä Jorma Kalevi Louhivuori
Järjestyksessään neljättä Kirjazzia vietetään heinäkuussa Kirjaslammen tanssilavalla Valkeakoskella. Tapahtuma esittelee jälleen kerran joukon nimekkäitä sekä nuoria kotimaisia jazzmuusikoita. Pääesiintyjänä Kirjazzissa nähdään tänä kesänä Suomalaisen rytmimusiikin uusi mahtikokoonpano The Northern Governors.

The Northern Governorsin soittajalistan selaaminen on kuin lukisi suomalaisen jazzin ja soulin kuka kukin on- listaa. Kyseessä on ultralahjakas ”musiikillinen verilinja”, joka syntyi kun muusikkoserkut päätyivät soittamaan keskenään ja huomasivat, että homma toimii paremmin kuin hyvin.

Seitsenhenkisessä yhtyeessä vaikuttavat muun muassa suomalaisen soulin ykkösmies Tuomo Prättälä, kitaravirtuoosi Petteri Sariola, monilahjakas Osmo Ikonen sekä useita kansainvälisiä palkintoja kahminut Jorma Kalevi Louhivuori. Lahjakkuuksien yhteissoitanta on täyttä sielun ja rytmin juhlaa; The Northern Governors takaa Valkeakosken kesän kuumimmat groovet.

Kirjazz rikkoo rajoja

Viimeisten vuosien tapaan tapahtuman ohjelmaan kuuluu myös Jazzhaaste. Kirjazzin toteuttaman haasteen tarkoituksena on nostaa erityyppisiä musiikin ystäviä kokeilemaan taitojaan jazzin saralla.

– Jazzhaasteen, kuten koko Kirjazzin, tarkoitus on rikkoa rajoja, luoda uutta ja tuoda jazzmusiikkia lähemmäs sellaista ihmistä, joka ei välttämättä siitä tiedä vielä pitävänsä, kertoo tapahtuman tuottaja Joni Rokkanen pilke silmäkulmassa.

Kirjazz järjestetään lauantaina 7. heinäkuuta Kirjaslammen tanssilavalla ja sen järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry. Tapahtumaa tukee Pirkanmaan taidetoimikunta. Lisätietoja ja tapahtuman täydellinen ohjelma julkaistaan lähempänä kesää. Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään 26.-29.7.2012.