25.07.2018

Uskalla kokea Oulun juhlaviikot perjantaista lähtien

Kahdeksannet Oulun juhlaviikot alkaa perjantaina 27. heinäkuuta. Syyskuun 1. päivään asti kestävä monitaidefestivaali tarjoaa ohjelmistossaan seitsemän eri festivaalia ja lisäohjelmaa Oulussa ja Oulun seudulla.

Tämän vuoden teemana Oulun juhlaviikoilla on ympäristö ja se näkyy niin ohjelmistossa kuin tapahtumien järjestelyissäkin. Toiminnassa panostetaan ympäristöystävällisyyteen tähtäimessä Ekokompassi-sertifikaatin saaminen. Symbioosi-ohjelmasarja tutkii ihmisen ja ympäristön suhdetta eri taiteenalojen näkökulmista. Symbioosin mukana voi pohtia ympäristösuhdettaan niin kirjallisuuden, kuvataiteen, tanssin, elokuvan kuin kierrätyksenkin kautta.

Tänä vuonna vietetään myös festivaalien juhlavuosia. Elojazz järjestetään jo 30. kertaa ja Oulun musiikkivideofestivaalit (OMVF) täyttää 25 vuotta. Kaikki Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat seitsemän festivaalia ovat pitkäikäisiä ja korkeatasoisia erilaisen taiteen ja kulttuurin tapahtumia. Lisäksi tänä vuonna nähdään Oulun juhlaviikot -esittää sarja ja Ekstrat-tapahtumia.

Yhteensä huippuammattilaisten ja supertalkoolaisten tekemiä tapahtumia on pari sataa, joista noin puolet on pääsymaksuttomia. Oulun juhlaviikkojen ohjelmasta löytyy yllätyksiä, ihastuksia, viihdettä ja elämyksiä ihan kaikille koko loppukesäksi.

Oulun juhlaviikkojen avajaisia vietetään 27.7. kello 16–17 Rotuaarin lavalla, missä saadaan maistiaisia Taiteiden Yön, Muusajuhlien, OMVFin ja Ilmakitaransoiton MM-kisojen ohjelmistosta. Avajaisia jatketaan rennoissa merkeissä Festaariossa Snellmanninpuiston kupeessa osoitteessa Hallituskatu 9. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tänä vuonna ensimmäinen Oulun juhlaviikkojen festivaali Oulunsalo Soi starttaa avajaiskonsertillaan perjantaina kello 18 Oulun tuomiokirkossa.

Oulun juhlaviikkojen ohjelmalehti on julkaistu tänään Forum24-lehden välissä. Lehden voi hakea myös itselleen Festaariosta ja sitä jaetaan kahviloihin Oulun keskustassa. Sähköinen versio: bit.ly/OJV2018. Festaariosta on saatavilla myös Oulun juhlaviikkojen festivaalien käsiohjelmia arkisin kello 11–17.

Oulun juhlaviikkojen ohjelman saa myös kännykkäänsä sovelluksena. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta ja Google Playsta.

Oulun juhlaviikot 2018:

  • Oulunsalo Soi -kamarimusiikkifestivaali 27.–31.7.
  • Elojazz 1.–5.8.
  • Sanataidefestivaali Muusajuhlat 14.–19.8.
  • Taiteiden Yö 16.8.
  • Koiteli elää 18.8.
  • Ilmakitaransoiton MM-kisat 22.–24.8.
  • Oulun Musiikkivideofestivaalit 23.–26.8.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Oulun juhlaviikot on putiikkifestivaalien ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, josta nauttii vuosittain 55 000–60 000 kävijää. Oulun juhlaviikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Taiteiden Yö, Koiteli Elää, Oulun Musiikkivideofestivaalit ja Ilmakitaransoiton MM-kisat. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään eri vuosina makrokonsertteja, paikallisia kykyjä Oulun juhlaviikot esittää -sarjassa sekä muun muassa nykysirkusta ja kuoropäivä. Kahdeksannet Oulun juhlaviikot järjestetään 27.7.–1.9.2018. Oulun juhlaviikkoja koordinoi Oulun kulttuuritapahtumayhdistys ry.