08.06.2018

Useat loppuunmyydyt pääesitykset aloittavat Kuopio Tanssii ja Soin

Keskiviikkona 13.6. alkavaan tanssifestivaalin esityksiin on vielä lippuja saatavilla, tosin Les Ballets Jazz de Montréalin Dance Me sekä Gaalat ovat loppuunmyydyt. Pääsylippuja kaikkiin muihin pääesityksiin on vielä saatavilla. Maksuttomia tapahtumia on tulossa runsaasti.

Kotimaiselta nuoremman polven koreografilta Carl Knifiltä nähdään odotettu kantaesitysteos At Once, in Helsinki. Teoksen teema käsittelee ihmisen sisintä, elämän arvoituksellisuutta ja muutosta. Kuopio Tanssii ja Soin tuleva taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku nähdään teoksen yhtenä tanssijana. Ruotsalainen Helena Franzén puolestaan edustaa sooloteoksellaan vahvaa kokemuksen ääntä. Salzburg Experimental Academy of Dance tekee kolmella teoksellaan ensivierailun Suomeen, yhtenä koreografinaan Jarkko Mandelin.

”Jo ennakkoon kohua herättänyt Compagnie Marie Chouinardin esittämä teos, The Garden of Earthly Delights on oikea helmi. Flaamilaisen kuvataiteilijan, Hieronymus Boschin maalaukseen pohjautuva teos johdattaa eedenistä helvettiin. Teos sisältää alastomuutta. ”Osa teoksen ennakkokuvista on joutunut facebookin sensuurin kohteeksi, kysymyksessä on kuitenkin loistava aarre, tanssittu taidemaalaus. Alkuperäinen maalaus on ollut esillä Madridin Museo del Pradossa vuodesta 1939 lähtien” kertoo Jorma Uotinen. Uotinen itsekin konsertoi festivaalilla pianisti Jari Hakkaraisen kanssa Alavan kirkossa.

Lapsille suunnattua maksutonta ohjelmaa on saatavilla pitkin viikkoa. Puistojamien jatkoksi sunnuntaina on tarjolla Neiti Ida, vuorovaikutteinen ja osallistava tanssiteos ja maanantaina Turun Taideakatemian tanssinopettajaopiskelijoiden Ullakkojengi -esitys. Pääsymaksuton Nukketeatteri Sytkyjen Apinakuningas -kiertue jalkautuu 14. – 19.6. kaupunginteatterin lisäksi nuorisotalojen ja alakoulujen pihoihin ympäri Kuopiota; Petoselle, Neulamäkeen, Julkulaan, Männistöön, Jynkkään, Särkiniemeen sekä Nilsiään.

Festivaaliviikolla on mahdollisuus osallistua myös ajankohtaisseminaareihin: Taiteilijat äänessä – Tiede, taide ja ilmastonmuutos, Tiedolla taitoa tulevaisuuteen – Intohimo vai pakkomielle, Lasten- ja nuortenkulttuuri kuntien vetovoimatekijänä, Arjen työhyvinvointi -kuntaseminaari sekä Minna Canth-johtamisfoorumi. Runsas oheisohjelmatarjonta täydentää viikkoa; mm. Paikallisliike -tapahtuma esittelee itäsuomalaisten tanssitaiteilijoiden tarjontaa, Satoa Goes Wild -ruokatapahtuma jalkautuu keskustan tuntumaan ja Benestatera -hyvänolon tapahtuma jakaa toriteltallaan hyvänolon aineksia.

Festariviikon avajaisia vietetään Kuopion torilla 13.6. klo 11  – ohjelmassa nähdään muun muassa Kuopion kaupunginorkesterin vaskiryhmä sekä venäläinen tanssi- ja musiikkiryhmä Pskov Russian Choir 60-vuotis juhlaohjelmallaan. Toriohjelmaa on päivittäin klo 11 ja 13 sekä ilmaisohjelmaa myös kaupunginteatterin ala-aulassa kello 17.

49. Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 13.–20.6.2018.

Pääsylipunmyynti viikon pääesityksiin on Kuopion-Infosta, Kuopion Sokokselta, Lippupisteen myymälöistä kautta maan sekä esityspaikoissa ennen esityksiä. Myös verkkokaupassa www.lippu.fi

Tarkemmat tiedot Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmasta löytyvät festivaalin kotisivuilta – sieltä voit tulostaa myös päiväkohtaisen tapahtumakalenterin  www.kuopiodancefestival.fi