03.08.2009

Urut soivat Taidekeskus Salmelan juhlavuoden päätöskonsertissa

Mäntyharjun kirkon uudet urut soivat Taidekeskus Salmelan juhlavuoden päätöksen kunniaksi, kun urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi esiintyy yhdessä näyttelijä Ville Haapasalon, oopperalaulaja Riikka Hakolan ja diplomisaksofonisti Tuomas Hoikkalan kanssa Juhlavuoden päätöskonsertissa sunnuntaina 9.8. klo 14.30.

Juhlavuoden päätöskonsertin ohjelmassa kuullaan mm. Kalevi Kiviniemen esittämänä Franz Lisztin Konserttietydi III sekä Aleksis Kiven runoja Ville Haapasalon lausumana. Sopraano Riikka Hakolan ohjelmistoon kuuluu ooppera-aarioita Giuseppe Verdiltä ja Giacomo Puccinilta. Salmelan toiminnanjohtaja, diplomisaksofonisti Tuomas Hoikkala esittää konsertissa mm. Jean Sibeliuksen ja Oskar Merikannon sävellyksiä.

Päätöskonsertin runojen ja musiikin tunnelmiin päättyy myös kesän taidenäyttelykausi. Sunnuntai 9.8. on Taidekeskus Salmelan kesän viimeinen aukiolopäivä. Odotetusti Salmelan juhlakesä keräsi taidekeskuksen 20-vuotisen historian suurimman yleisön. Kun näyttelyt ovat avoinna vielä vajaan viikon, lähes 26 000 kävijää on jo vieraillut Salmelan näyttelyissä ja konserteissa.

Tuomas Hoikkalan ja Kalevi Kiviniemen kesäkuussa julkaistu sax and organ –levyn menestys on johtanut jo levyn uuteen painoksen. Myös Salmelan juhlavuoden toinen äänite, Merikanto-laulukilpailun helmiä 2009 on herättänyt ihastusta heti sen heinäkuun lopulla tapahtuneen julkaisun jälkeen. Molempia levyjä voi tilata Taidekeskus Salmelasta.

Taidekeskus Salmelan ensi kesän avajaiskonsertissa 12.6.2010 esiintyy Suomen ainoa täysikokoinen ammattipuhallinorkesteri, Kaartin soittokunta. Vuonna 1819 perustetun, 40 henkisen Kaartin Soittokunnan soittimistoon kuuluvat kaikki sinfoniaorkesterin puhaltimet sekä lyömäsoittimet.

Kesän 2010 muut tilaisuudet ovat 11.7. Merikanto-laulukilpailun Gaalakonsertti solisteina Merikanto-laulukilpailun 2009 voittajat Maija Skille, Jussi Merikanto ja Hedvig Paulig sekä 2005 laulukilpailun voittaja Essi Luttinen. 25.7. esiintyvät Liisamaija Laaksonen, Esko Salminen ja Jaakko Ryhänen juhlavassa tapahtumassa, Yleisön pyynnöstä: Rakkautta Sanoin ja Sävelin.

Kuvia esiintyjistä:

http://www.taidekeskussalmela.fi