10.09.2012

Urkuyö ja Aarian yleisömäärä kasvoi

Urkuyö ja Aaria –festivaalin 13 yökonsertissa Espoon tuomiokirkossa 7.6.–30.8.2012 kävi 3300 kuulijaa. Kävijämäärä kasvoi jonkin verran edellisestä kesästä, ja festivaali saavutti tälle kesälle asettamansa tavoitteet.

Kirkon täydeltä yleisöä keräsivät Päätöskonsertti 30.8., Mestaribasso –konsertti 23.8. ja Virtuoosit vauhdissa –konsertti 2.8. Päätöskonsertissa kuultiin muun muassa Antonio Vivaldin Vuodenajat Helsingin Barokkiorkesterin ja Minna Pensolan esittäminä. 23.8. mestaribasso Jaakko Ryhänen lauloi aarioita ja suomalaisia lauluja Matti Herojan säestyksellä. 2.8. Kalevi Kiviniemi ja Tapiola Sinfonietta kantaesittivät Santtu-Matias Rouvalin johdolla Charles-Marie Widorin Goottilaisesta sinfoniasta Kalevi Ollin ja Kiviniemen tekemän sovituksen orkesterille ja uruille.

Yleisöä kiinnostivat myös muun muassa Avauskonsertti ”Uusien urkujen kruunaus”, Romantiikan laineilla -konsertti 28.6. ja Faurén Requiem 26.7. Toista kertaa järjestetty ilmainen Juhannusiltamat-tilaisuus sai yleisön myös hyvin liikkeelle. Kesän erityispiirteenä olivat Espoon tuomiokirkon uudet saksalais-romanttiset urut, jotka soivat konserteissa monenlaisessa roolissa ja saivat yleisöltä erittäin positiivisen vastaanoton.

Seuraavan kerran Urkuyö ja Aaria soi Espoon tuomiokirkossa 6.6.–29.8.2013.

Etusivu