08.09.2014

Urkuyö ja Aaria toi huipputaiteilijat Espooseen

Urkuyö ja Aaria -festivaalilla Espoon tuomiokirkossa kuultiin kesän aikana nimekästä esiintyjäkaartia Suomen huipulta. Torstai-iltaisin 5.6.–28.8. pidetyissä 13 konsertissa esiintyivät muun muassa baritonilegenda Jorma Hynninen yhdessä urkutaituri Kalevi Kiviniemen kanssa, baritonit Juha Uusitalo ja Esa Ruuttunen, pianisti Roope Gröndahl, tenorit Tuomas Katajala ja Raimo Sirkiä, sopraano Tuuli Takala, Suomen Kansallisoopperan orkesteri ja kuoro solisteineen, Tapiola Sinfonietta, Musiikkitalon Kuoro sekä koloratuurisopraanotähti Anu Komsi yhdessä musiikin monitaiturin Marzi Nymanin kanssa.

Festivaalilla saatiin nauttia taidokkaista ja innostavista tulkinnoista myös muun muassa uuden sukupolven barokkikokoonpanon Ensemble Nylandian ja sopraano Tuuli Lindebergin sekä Helsingin kamarikuorolaisista muodostuvan Lauluyhtye Straumrin konserteissa. Kantaesityksenä kuultiin Timo-Juhani Kyllösen Konsertto uruille, lyömäsoittimille ja jousille op. 89.

Yleisölle oli tarjolla oheisohjelmana illallispaketteja, taiteilijatapaamisia ja urkujen esittelyitä sekä ilmaiskonsertti Juhannusiltamat, jossa yleisö pääsi laulamaan yhteislauluja.

Kesän konserteissa oli yhteensä 3200 kävijää.

Urkuyö ja Aaria -festivaali täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden festivaali pidetään 4.6.–27.8.2015.

www.urkuyofestival.fi