29.07.2010

Urkuyö ja Aaria -festivaalin elokuu käynnistyy Bachin sävelin

Elokuun ensimmäisessä Tapiolan kirkossa järjestettävässä konsertissa torstaina 5.8. klo 21 esiintyy Suomalainen barokkiorkesteri solistinaan baritoni Arttu Kataja. Tässä Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa kuullaan J.S. Bachin kantaatteja ja jopa yleisö pääsee osallistumaan musisointiin.

Suomalainen barokkiorkesteri perustettiin vuonna 1989 cembalisti Anssi Mattilan toimesta. Vuonna 2010 taiteellisen johtajan tehtävässä aloitti Markku Luolajan-Mikkola. Aiemmin Kuudennnen kerroksen orkesteri nimellä toiminut soitinyhtye on useiden vuosien aikana esiintynyt kaikilla merkittävillä kotimaisilla musiikkijuhlilla sekä useissa Euroopan maissa.

Suomalainen barokkiorkesteri on saanut Yleisradion Vuoden 2000 -musiikkiteko kunniamaininnan Ulysse-oopperan esittämisestä. CD-levy Classical Age in Finland valittiin Yleisradion Vuoden levyksi 2001. Levy sai myös ääni- ja kuvatallennetuottajien Janne-palkinnon.

Konsertin solisti Arttu Kataja on Suomen kysytyimpiä nuoria baritoneja. Kotimaisen yleisön tietoisuuteen hän tuli vuonna 2002 voittamalla Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan. Suomessa Kataja on esiintynyt useiden orkestereiden solistina ja vuodesta 2003 lähtien hän on laulanut useissa rooleissa Suomen Kansallisoopperassa. Hän on vieraillut myös Strasbourgin ja Düsseldorfin oopperoissa. Syksyllä 2006 Kataja kiinnitettiin Berliinin Saksalaisen valtionoopperan vakituiseksi solistiksi.

Urkuyö ja Aaria -festivaalin konsertissa kuullaan J.S. Bachin varhaisiin sävellyksiin kuuluva pulppuava ja ilakoiva orkesterisarja. Kantaatit Ich habe genug ja Der Friede sei mit dir puhuttelevat syvällisellä hengellisyydellään. Kunst der Fuge on Bachin viimeisiä teoksia, kuin testamentti fuugan taidosta jälkipolville. Kutsumme konserttiyleisön mukaan laulamaan Der Friede sei mit dir -kantaatin loppukuoroa.

J.S. Bachin kantaatteja -konsertti torstaina 5.8. Tapiolan kirkossa klo 21. Tuntia ennen konserttia on taiteilijatapaaminen Tapiolan kirkolla.

Liput 18−21 € Lippupisteestä sekä tuntia ennen ovelta.

Etusivu