14.05.2021

Urkuyö ja Aaria -festivaali aloittaa kesäkuussa striimatuin konsertein

Urkuyö ja Aaria -festivaalin tunnelmalliset kesäiltojen konsertit järjestetään kesäkuussa ainoastaan striimattuina. Kokoontumisrajoitusten vuoksi Espoon tuomiokirkkoon ei oteta kesäkuussa yleisöä lainkaan.

Koko kesän ajan jatkuvan Urkuyö ja Aaria -festivaalin kesäkuun konsertit Espoon tuomiokirkossa perutaan liveyleisön osalta. Sen sijaan konserteista pääsee nauttimaan striimin välityksellä. ”Kun suunnitellaan kolmen kuukauden festivaalia, tulee epidemiatilannetta seurata jatkuvasti”, Urkuyö ja Aaria -festivaalin toiminnanjohtaja Tiina Rissanen taustoittaa. ”Haluamme tuoda nämä hienot konserttielämykset yleisömme koettaviksi tavalla tai toisella. Olemme iloisia voidessamme tarjota kesäkuussa mahdollisuuden nauttia konserteista striimien välityksellä.” Heinä- ja elokuussa konsertit järjestetään paikan päällä Espoon tuomiokirkossa koronarajoitusten puitteissa. Tarkemmista loppukesän järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

 

Kesäkuun ohjelmassa tähtisolisteja ja nuoria lahjakkuuksia

Urkuyö ja Aaria -festivaalin avajaiskonsertissa torstaina 3.6. tähtibaritoni Waltteri Torikka esittää kesäisiä klassikoita pianisti Marko Hilpon ja alttoviulisti Barbora Hilpon kanssa. Seuraavana torstaina 10.6. Tapiola Sinfonietta esiintyy kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla. Orkesterin tenorisolistina laulaa Urkuyö ja Aarian taiteellisen johtajan kautensa syksyllä aloittava Tuomas Katajala. 17. kesäkuuta lavalle nousevat nuoret lahjakkuudet, vuoden 2021 Päivi ja Paavo Lipposen rahaston stipendiaatit koloratuurisopraano Marika Hölttä ja basso Henri Uusitalo. Juhannuksen aatonaattona lähetetään perinteeksi muodostunut Juhannusiltamat. Yhteislaulutilaisuudessa esiintyy sopraano Piia Rytkönen ja tenori Veli-Pekka Varpula yhdessä pianisti Erkki Korhosen kanssa, joka myös juontaa tilaisuuden.

 

Tietoa lipuista

Kesäkuun livekonserttien lipuista voi hakea hyvitystä osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus/. Hyvitysmahdollisuus koskee sekä vuodelta 2020 siirtyneitä että myöhemmin ostettuja lippuja.

Striimikonsertit esitetään Keikalla.fi -alustalla ja liput striimattuihin konsertteihin ovat myynnissä Lippu.fi verkkokaupassa hintaan 10 € + toimitusmaksu 1 €.

Juhannusiltamat ovat vapaasti katsottavissa festivaalin Youtube-kanavalla.

 

Kesäkuun striimikonsertit

to 3.6. Avajaiskonsertti: Suvi-illan klassikot – Torikka & Hilpot

to 10.6. Matvejeff, Katajala & Tapiola Sinfonietta

to 17.6. Kesäyön sävelsäihkettä – nuoret stipendiaatit

Katsottavissa osoitteessa Keikalla.fi, liput 10 € + toimitusmaksu 1 € 

to 24.6. Juhannusiltamat – aarioita ja yhteislauluja
Urkuyö & Aaria Youtube-kanavalla, maksuton