05.07.2019

Urkuyö & Aaria –festivaali jatkuu läpi kesän: Heinäkuussa esitellään uusia kykyjä ja tuodaan tuoreet voittajat Savonlinnasta Espooseen

Monia vuosia jatkunut yhteistyö Kansan Sivistysrahaston / Päivi ja Paavo Lipposen rahaston, Timo Mustakallio -säätiön, Suomen Kulttuurirahaston, Eero Rantalan rahaston ja Savonlinnan Oopperajuhlien kanssa mahdollistaa nousevien kykyjen esittelemisen pääkaupunkiseudun konserttikesässä.

Torstaina 11.7. klo 21 Espoon tuomiokirkossa esiintyvät Päivi ja Paavo Lipposen rahaston stipendiaatit, sopraano Jutta Holmberg ja basso Visa Kohva. Dramaattinen sopraano Holmberg ja syvä basso Kohva tulkitsevat ooppera-aarioita ja kesäisiä lauluja yhdessä festivaalin taiteellisen johtajan, pianisti Erkki Korhosen kanssa.

Torstaina 18.7. päästään todistamaan uudenlaista yhteistyötä, kun instrumenttiensa huiput Marzi Nyman, sähkökitara ja urut, ja Kalevi Kiviniemi, urut, kohtaavat Espoon tuomiokirkossa. Nyman ja Kiviniemi innostavat toisiaan uuden luomiseen improvisatorisessa konsertissa.

Torstaina 25.7. klo 21 Espoon tuomiokirkossa on mahdollista kuulla Timo Mustakallio -laulukilpailun voittajia esiintymässä yhdessä pianisti Tuula Hällströmin kanssa. Konsertin laulajat selviävät 14.7. Savonlinnan Oopperajuhlilla käytävän kilpailun jälkeen.

 

Laadukkaita konsertteja koko kesän!

Kesällä pääkaupunkiseudun konserttitarjonta hiljenee merkittävästi, orkestereiden ollessa ansaituilla lomillaan. Silloin Urkuyö & Aaria -festivaali tuo tasokkaita viikoittaisia klassisen musiikin konsertteja koko kolmen kuukauden ajan.

 

Konsertteja kuultavissa myös netissä

Yleisradio taltioi ja lähettää festivaalin kesän konserteista kolme. Yle Areenassa on kuultavissa tallenteet 6.6. avajaiskonsertista (Rossinin Petite messe solennelle) sekä Jorma Hynnisen ja Pétur Sakarin konsertista 13.6. Lisäksi Yle tallentaa festivaalin elokuun ensimmäisen konsertin, Topi Lehtipuun ja Ralf Gothónin vierailun torstaina 1.8. ja lähettää sen lauantaina 3.8. klo 19 kanavalla Yle radio 1. Lehtipuun ja Gothónin ohjelmassa on Lassi Nummen Vuoripaimen sekä Robert Schumannin Dichterliebe.

Festivaalin yhteislaulutilaisuus Juhannusiltamat striimattiin torstaina 20.6. yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa ja tallenne on katsottavissa Youtubessa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=bXjepHa4L94&t=1343s perjantaihin 20.7. saakka.

 

Urkuyö ja Aaria -festivaali 6.6. – 29.8.

Festivaali jatkuu koko kesän Espoon tuomiokirkon keskiaikaisen harmaakivikirkon miljöössä aina torstaisin klo 21. Tunnelmallisissa kesäiltojen konserteissa kuullaan taidemusiikin helmiä tulkitsijoina maamme parhaimpia taiteilijoita ja nuoria kykyjä. Ennen konsertteja pidettäviin taiteilijatapaamisiin ja urkujen esittelyihin on aina vapaa pääsy.

 

Koko ohjelma: http://urkuyofestival.fi/ohjelma2019/