26.03.2009

Uotinen kutsuu 400 nuorta vieraaksi Kuopio Tanssii ja Soihin

Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto ja Kuopio Tanssii ja Soi kutsuvat noin 400 maakunnan reuna-aluekuntien yläasteikäistä nuorta 40-juhlavuottaan viettävälle Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalille. Juankoskelta, Kaavilta, Tuusniemeltä, Rautavaaralta, Tervosta, Vesannolta, Rautalammilta, Suonenjoelta, Kiuruvedeltä, Pielavedeltä, Keiteleeltä, Sonkajärveltä ja Varpaisjärveltä oleville nuorille tarjotaan kulttuuriretki festivaaliviikon esitykseen Kuopion Musiikkikeskukselle matkoineen, pääsylippuineen ja tarjoiluineen. Retken toteuttaminen edellyttää kuntien mukaantuloa käytännön järjestelyihin.

– Toivomme, että kunnat vastaavat myönteisesti kutsuumme ja kokoavat nuorisonsa yhteiselle retkelle, heidän apuaan tarvitaan käytännön järjestelyihin. Olisi upeaa jos myös kunnanjohtajat saadaan mukaan matkalle, vaikka retkenjohtajan ominaisuudessa. Matka tarjoaa oivan tilaisuuden tutustumiseen ja ajatusten vaihtoon puolin ja toisin, kertoo Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen. Uotinen toimii retkeläisten isäntänä Kuopion Musiikkikeskuksella.

– Tavoitteenamme on nostaa esille keskusta-alueiden ulkopuolella asuvat nuoret ja oikeus kulttuuripalveluihin myös syrjäseuduilla. Kulttuuri on yhteistä pääomaamme, linjaa toinen vierailujen isännistä, Pohjois-Savon rahaston asiamies Antti Meurman.

– Myös me haluamme tukea hankkeita jotka tuovat esiin kulttuurisia arvoja ja edistävät nuorten hyvinvointia, jatkaa osuuskauppa PeeÄssän asiakkuuspäällikkö Tapio Pikkarainen. PeeÄssä huolehtii retkeläisten matkaeväistä.

Vierailut toteutetaan 16.6. Andrea Ladanyi & Gergo Borlai sekä Arja Tiili & United Snakes -iltaan ja 17.6. ja yhteispohjoismaiseen Corridor -tanssiteoksen ensi-iltaan Kuopion Musiikkikeskukselle.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 11.-17.6.2009

Etusivu