23.07.2009

Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 24.7 Juha Tapio ja Eppu Normaali

Työväen Musiikkitapahtumassa perjantain 24.7. esiintyvät yleisön vetonauloina Juha Tapio ja Eppu Normaali. Odotettavissa on yleisöryntäys, sillä lippuja on myyty paljon ennakkoon. On mahdollista, ettei lippuja riitä enää portille myyntiin. Lipun ostaneidenkin kannattaa varautua jonotukseen ja saapumaan ajoissa paikalle, ettei suosikkiartisti jää näkemättä.

Perjantaina vietetään myös Työväen Musiikkitapahtuman virallisia avajaisia. Ohjelmassa on Valkeakosken kaupungin tervehdys, jota tahdittaa Valkeakosken soittokunta. Nokian työväen mieskuoron ja Tampereen ty:n naiskuoron konsertissa Minä suojelen sinua kuullaan lauluja yhteiskunnallisella teemalla Ultra Bran, Kaj Chydeniuksen ja Pauli Hanhiniemen tuotannosta. Konsertin säestyksestä vastaa Nico Ronimus yhtyeineen.

Liiteriteltassa nähdään monitaiteinen esitys Peräkammarista itään. Näyttelijä Erkki Saarela esittää Finlandia Junior –palkinnon vuonna 2008 voittaneen Esko-Pekka Tiitisen raikkaita kertomuksia mestarihanuristi Reino Bäckströmin seurassa.

Cajun Comets esittää nimensä mukaisesti tanssittavaa cajunmusiikkia Lousianan tyyliin, suomalaisella hulluudella maustettuna. Tero-Petri –yhtyeen lauluissa eletään tunteella arkistenkin asioiden läpi. Yksi tämän hetken suosituimmista suomalaisista laulaja-lauluntekijöistä, Juha Tapio, lienee illan odotetuimpia esiintyjiä. Hänen kaksi ensimmäistä levyään olivat gospelia, kun taas seuraavat kolme maallisempaa popmusiikkia. Tapion levy Mitä silmät ei nää on myynyt kultaa ja levy Kaunis ihminen yli platinalevyrajan. Hauli Bros Tampereelta esittää manserokkia suoraan Pispalan hämyisiltä kujilta.

Suomirockin dinosaurus Eppu Normaali ei esittelyjä kaipaa. Tuskin muut suomalaiset yhtyeet pystyvät tarjoamaan yleisölleen sellaista hitti-ilotulitusta kuin Eppu Normaali, joka vain paranee vuosi vuodelta. Köyhät pojat Valkeakoskelta esittää tunnettuja suomirockin klassikoita ja helmiä. Nelihenkisen yhtyeen ohjelmistossa on mukana myös useita omia kappaleita.

Lepänkorven vieraslaiturilta vesille lähtevällä Musiikkiristeilyllä musiikkinautintoja tarjoaa harmonikkaduo Sanna Saarinen ja Juho Kanerva. Harmonikat soittavat laineilla perinteitä kunnioittaen sekä kommentoiden.

PAM-luodolla nousevat likat lauteille. Kanerva & Sähköpoikabändin suomenkielisissä folk-kappaleissa akustinen herkkyys kohtaa kesäisen maantierallin. Nasu Raittinen Trio esittää puoliakustisesti Raittisen omia, suomenkielisiä roots-vaikutteisia kappaleita. Hanna Ruuskanen & Tarina esittää myös folk-musiikkia. Sanoituksissaan Ruuskanen käyttää Lappi-, luonto-, ja myyttikuvastoa ja laulujen taustoilla soivat rikkaat akustiset sovitukset, joissa on kuultavissa vaikutteita niin skandinaavisesta kuin irlantilaisestakin kansanmusiikista. Maria Gasolinan ohjelmisto on pääasiassa brasilialaista musiikkia, joka kutsuu kuulijansa tanssilattialle. Yhtyeen nimi on brasilialaista slangia, ja tarkoittaa sellaisia tyttöjä, jotka tykkäävät vain autoilijoista. Ilta PAM -luodolla huipentuu työväen-, rauhan- ja punklaulujen karaokeen.

Kirjaslammen tanssilavalla pyörähdellään lavatansseissa, joiden musiikista vastaa tangomarkkinoilta tuttu, iskelmätaivaan nouseva tähti Aki Mäki & Iltatähti. Aki Mäki voitti viime viikonloppuna Suomi Iskelmän SM-kilpailun.

Keskiviikkona 22.7. Anna Puu valloitti Työväen musiikkitapahtuman yleisön. Koskirockin parhaaksi lavashow’ksi yleisö valitsi ylivoimaiseksi voittajaksi energisen Hey Jodie -yhtyeen, joka on valkeakoskelainen kokoonpano. Yleisöä oli paikalla keskiviikkona reilu tuhat henkeä.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään 38. kerran Valkeakoskella 22.–26.7.2009.

Lisätietoja:
Marianne Haapoja
toiminnanjohtaja
0400-982987
info(at)valmu.com

Johanna Tuliainen
tiedottaja
0400-751108
johanna.tuliainen (at) gmail.com

http://www.valmu.com