03.08.2010

Työväen Musiikkitapahtumassa ennätysyleisö – 35 000 kävijää

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella päättyi sunnuntaina 1.8. koko perheen hevikonserttiin, kun Hevisaurus –yhtye veti Valkeakosken Kesäteatterin täyteen lapsiperheitä. Yleisön joukossa saattoi olla myös hyvän hevimusiikin ystäviä ilman lapsia, sillä lempeännäköisiin ja hymyileviin hirviöpukuihin pukeutuneet ammattimuusikot tarjoilivat melodista rockia myös aikuiseen makuun.

Konsertissa mukana elänyt 3000-päinen yleisö, joka oli yhtyeen kesän suurimpia, sai kuulla bändin oman tuotannon lisäksi raskaampia versioita tutuista lastenlauluista kuten Rosvolaulu ja Intiaanin sotahuuto. Hevisauruksen soittajien lisäksi lavalla seikkailivat myös intiaani ja kapteeni Koukku. Konsertin päätti yhtyeen slovari ”Viimeinen mammutti”, joka sulatti varmasti kovimmankin hevi-isän sydämen.

TAPAHTUMASSA ENNÄTYSYLEISÖ!

Työväen Musiikkitapahtumassa tehtiin yleisöennätys, kun neljän päivän aikana tapahtuman monipuolisesta ohjelmatarjonnasta nautti noin 35 000 kävijää. Yleisömäärä ylitti tapahtuman toiminnanjohtaja Marianne Haapojan odotukset.

– Tapahtuman lippujen ennakkomyynnissä ei päästy viime vuoden tasolle, joten vähän jännitti miten käy kokonaismyynnin. Onneksi tapahtumaviikolla lipunmyynti kävi kuumana. Tuntuu todella hienolta, että yleisö otti uuden tapahtuma-alueen omakseen, hehkuttaa Marianne Haapoja.

UUSI TAPAHTUMA-ALUE SAI KIITOSTA

Työväen Musiikkitapahtuma järjestettiin tänä vuonna Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon piha-alueilla. Edelleen toiminnassa olevan UPM:n Tervasaaren pihalle on jäänyt hakevuorten jäljiltä suuri asfalttikenttä tyhjäksi selluloosatuotannon loputtua. Lähes sadan talkoolaisen voimin alueelle pystytettiin tapahtuma-alue ja järjestettiin nelipäiväinen Työväen Musiikkitapahtuma. Tervasaaren tehtaassa tapahtuma ei aiheuttanut häiriötä, kertoo Tervasaaren kunnossapidon kehittämispäällikkö Jukka Pesonen.

– Alueen järjestelyt oli hyvin suunniteltu ennakkoon ja suunnitelma myös toimi käytännössä erittäin hyvin. Tehtaan toiminnalle tapahtumasta ei ollut mitään häiriötä. Mitään moitittavaa ei ole. Tapahtumajärjestäjien ja turvallisuusväen kanssa tehdään yhdessä jälkiselvittely ja mietitään sen jälkeen jatkoa, pohtii Pesonen.

Tapahtumakävijöiltä on kantautunut järjestäjien korviin pelkkää positiivista palautetta ainutlaatuisesta miljööstä. Päälavan takana 50 metrin päässä valtava tehdas piippuineen antoi jykevän taustan lähes neljäkymmentävuotiaalle Musiikkitapahtumalle. Vastakkaisella puolella Myllysaaren museon rakennukset puolestaan muistuttivat Valkeakosken paperiteollisuuden historiasta. Ensi vuoden tapahtumapaikka selviää myöhemmin.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 28.-31.7.2011.

http://www.valmu.com