28.05.2012

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmistoa täydennetty

Uusina niminä Songilo, Heli Kajo sekä australialainen The Crooked Fiddle Band

Valkeakoskella heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lisää ohjelmistoaan. Tapahtuman torstaita 26.7. täydentää lauluntekijä Heli Kajo ja lauantaita 28.7. australiasta festivaalille matkaava The Crooked Fiddle Band sekä legendaarinen laulu- ja soitinyhtye Songilo. Työväen Musiikkitapahtuma täyttää tänä kesänä 40 vuotta.

Heli Kajo tuli tunnetuksi Suomen euroviisukarsinnoissa 2010 kappaleella Annankadun kulmassa. Kajo oli mukana myös keväällä 2012 Sub-kanavalla esitetyssä Iholla-sarjassa, jossa naista kuvasi elämäänsä puolen vuoden ajan. Kajon debyyttialbumi ”Elämäsi suloisin virhe” julkaistiin 23. toukokuuta. Albumi valittiin myös YleX:n viikon albumiksi viikolla 21.

Maapallon toiselta puolelta Työväen Musiikkitapahtumaan saapuva The Crooked Fiddle Band yhdistelee musiikissaan lukuisia elementtejä mustalaismusiikista punkkiin. Ulvovan viulun ja raskaiden rytmien sävyttämää tyyliään yhtye itse kutsuu moottorisahafolkiksi. Energiallaan hurmaava yhtye julkaisi ensimmäisen kokopitkän levynsä ”Overgrown Tales” viime vuonna.

Laulu- ja soitinyhtye Songilon syntysanat lausuttiin Lahdessa vuonna 1974, kun neljä miestä – Aarre Elo, Apeli Halinen, Jani Uhlenius ja Jukka Virtanen – piti urheilukentällä saman pressun alla sadetta. Joukkoon houkuteltiin vielä bassoa soittava uutislegenda Heikki Kahila ja estradikokoonpano oli valmis. Työväen Musiikkitapahtuman ja Songilon vaiheet kietoutuivat monen vuoden yhteistyöksi sekä yhtyeen että sen yksittäisten jäsenten kanssa. Esimerkiksi Jani Uhlenius toimi tapahtuman taiteellisena johtajana usean vuoden ajan. Nyt festivaalin juhlavuoden kunniaksi yhteistyö saa jatkoa, kun Songilo esiintyy festivaalin juhlakonsertin ”Köyhälistön rumba”, yhteydessä. Juhlakonsertissa esiintyvät Koiton Laulu sekä Los Elementos. Songilon historiasta kertova kirja ”Vapauden kaiho – Songilo stoori” julkaistiin aikaisemmin tänä vuonna.

Juhlapöytä katetaan Kulttuuripaja Jylhävaaraan

Kulttuuripaja Jylhävaara muuttuu koko Työväen Musiikkitapahtuman ajaksi ruokaravintolaksi. Tarjolla on kotimaista ja laadukasta lähiruokaa ja myös yöpalaa. Juhlatapahtuman ruokatarjonnan laadun takaavat Maija Silvennoinen ja Petäys Resort. Jylhävaarassa on festivaalin aikana nähtävillä myös yhteistyössä Museokeskus Vapriikin kanssa järjestettävä sarjakuvanäyttely ”Ottopoikia ja työläistyttöjä”, joka on Pauli Kallion ja Tiitu Takalon uraauurtavan yhteistyön tulosta. Sarjakuvantekijät ry myönsi -näyttelyprojektille Vuoden 2011 sarjakuvateko –kunniapalkinnon suomalaista sarjakuvakulttuuria edistäneestä teosta.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään viimeisen kahden kesän tapaan Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan alueella. Ennakko-ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan verkkosivustolla www.valmu.com, myös tapahtuman rannekkeet ovat myynnissä.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään 26.-29.7.2012.

http://www.valmu.com