01.07.2010

Työväen Musiikkitapahtuman ohjelmaa täydentävät Marja Tyrni ja virolainen J.M.K.E.

Valkeakoskella heinäkuun lopussa järjestettävän Työväen Musiikkitapahtuman esiintyjälista on täydentynyt. Perjantaina 30. heinäkuuta Tervasaaren tehdasalueella olevalla ”Paperitorilla” esiintyy J.M.K.E., joka on yksi Viron suosituimmista yhtyeistä. Bändin keulahahmo on suomalaisillekin vuosien takaa tutuksi tullut punk-muusikko ja kirjailija Villu Tamme. Yhtyeen tunnetuin hitti on Tere perestroika vuodelta 1987.

Lauantaina 31. heinäkuuta Myllylavalla, Valkeakosken kanavan kupeessa, esiintyy yksi Suomen tuotteliaimmista rockmuusikoista, Kari Peitsamo. Maaliskuussa mies julkaisi 56. pitkäsoittonsa nimeltään ”Black Album”. Se on jatkoa viime syksynä julkaistulle valkoiselle albumille. Viimeisimmällä levyllään Peitsamo esittää uusia kappaleitaan suomen lisäksi englanniksi ja ruotsiksi. “Black Album on levy hyvän ja pahan taistelusta maailmassa, jossa kukaan ei ole sivullinen eikä viaton”, kuvailee Peitsamo levynsä sanomaa.

Puuliiton kesäpäivät 31.7.

Puuliitto viettää tänä vuonna kesäpäiviään Työväen Musiikkitapahtuman yhteydessä lauantaina 31.7. Puuliiton tarjoamasta ohjelmasta pääsevät nauttimaan kaikki festivaalivieraat. Parhaat torttureseptit kuullaan Pallivahan leskirouvalta, kun Marja Tyrni laittaa ”suut makiaks”.

Koko perheen tapahtumassa esiintyy myös MotoriikkaMiikka, joka on Talent 2009 –kilpailun voittaja. MotoriikkaMiikka viihdyttää yleisöä kuvittamalla kehollaan suomalaisille tuttuja kappaleita käyttämällä pantomiimia, tanssia, välineteatteria ja toisinaan jopa voimistelua ja pyöräakrobatiaa. Esityksissä on huumoria, lavasäteilyä ja pikkutarkkaa kehonhallintaa.

Todellisen musiikkiperformanssin tarjoaa 14-henkinen The Bad Ass Brass Band, joka on omien sanojensa mukaan ”riemastuttava marssiorkesteri, karnevaalikulttuurin airut ja positiivisuuden sanansaattaja”. Yhtyeen muusikoita on nähty muun muassa Ismo Alanko Säätiön, Soul Captain Bandin, Sielun Veljien ja Dave Lindholm Bandin riveissä. Pääkaupunkiseudulla tutuksi tullut orkesteri on ollut mukana niin mielenosoituksissa kuin karnevaaleissakin. Yhtyeestä löytyy puhaltimia sousafonista trumpettiin ja saksofoniin, unohtamatta viulua, banjoa ja rytmisoittimia.

Työväen Musiikkitapahtuma – Elämyksiä tehtaan valoissa Valkeakoskella 29.7.-1.8.2010.

Tehtaan valoissa loistavat muun muassa Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Chisu, Jarkko Martikainen sekä M.A. Numminen & Pedro Hietanen.

http://www.valmu.com