01.08.2012

Työväen Musiikkitapahtumaa juhlittiin ennätyssuurella joukolla

Työväen Musiikkitapahtumaa vietettiin viime viikolla Valkeakoskella torstaista sunnuntaihin. Festivaali rikkoi yleisöennätyksensä keräten hieman yli 42 000 kävijää. Tapahtuma elää merkittävää kasvukautta, sillä yleisöennätykset on rikottu nyt kolmena kesänä peräkkäin. Festivaalin liput myytiin loppuun tapahtumalauantaina hieman ennen keskiyötä. Myös festivaalin maksuttomissa konserteissa nähtiin ennätysmäärä yleisöä. Työväen Musiikkitapahtuma täytti tänä kesänä jo 40 vuotta.

”Tapahtuma haluaa kiittää kaikkia mukana olleita asiakkaita, esiintyjiä sekä työntekijöitä. Olemme onnellisia, että sää suosi meitä näin uskomattomalla tavalla ja että ihmiset olivat iloisia. Nyt hoidetaan kaikki kuntoon, maksetaan iso määrä laskuja ja suunnataan pikkuhiljaa lomalle”, huokaisee toiminnanjohtaja Marianne Haapoja.

Työväen Musiikkitapahtuma järjestettiin kolmannen kerran UPM:n Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon piha-alueilla. Tapahtuma on panostanut ympäristöystävällisyyteen ja festivaalilla virtaa vihreä energia. Festivaali myös kampanjoi näkyvästi kehitysyhteistyön puolesta tarjoamalla asiakkaillensa mahdollisuuden ostaa tapahtuman rannekkeita myös solidaarisena versiona.

Festivaalin tähtihetkiä tarjosivat tänä vuonna muun muassa Michael Monroe, Koiton Laulu ja Los Elementos, Jukka Poika, Apulanta, Pertti Kurikan nimipäivät, Songilo, Katri Helena sekä Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani. Konserttien lisäksi festivaalin ohjelmassa nähtiin ja kuultiin muun muassa keskustelutilaisuuksia, työväen- ja rauhanlaulujen karaokea, lavatansseja sekä näyttelyitä.

Seuraavan kerran Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään 25.–28.7.2013.

http://www.valmu.com