13.12.2021

Työväen Musiikkitapahtuma palaa 50-vuotisjuhlansa kunniaksi Tervasaaren tehtaan pihaan

Tehtaan pilli soi taas, kun Työväen Musiikkitapahtuma viettää 50-vuotisjuhlaansa 27. – 31.7.2022. Festivaali palaa juhlavuodeksi perinteiseen tapahtumapaikkaansa UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon miljööseen. Vuodesta 1972 Valkeakoskella järjestetty tapahtuma on yksi Suomen vanhimmista musiikkifestivaaleista.

Toiminnanjohtaja Marianne Haapoja on onnellinen tapahtuman puolesta, ja iloitsee yhteistyöstä UPM:n kanssa. – Tämä on tunteikas paluu. On upeaa päästä juhlistamaan Työväen Musiikkitapahtuman pitkää taivalta tehtaan piippujen alle, jossa festivaalimme koti on ollut jo kymmenen kertaa.

Juhlavuosi käynnistyy jo alkuvuodesta 2022 erilaisten pienempien konserttien ja tapahtumien muodossa. Juhlavuonna muistellaan menneitä, mutta katse on suunnattu tulevaisuuteen. Heinäkuun lopulla vietettävän festivaalin ohjelma yhdistää vanhaa työväenperinnettä ja ajankohtaisia esiintyjiä, nostaa marginaalit valokeilaan ja innostaa yleisöäkin osallistumaan. Luvassa on myös paljon varta vasten tapahtumaan tuotettua erikoisohjelmaa, kuten tarinallinen konsertti amerikansuomalaisten naisten lauluista ja elämästä.

Festivaalin yhteydessä julkaistaan Tehtaan pilli soi! Työväen Musiikkitapahtuma 50 vuotta -juhlakirja, joka kokoaa yksiin kansiin musiikkitapahtuman monimuotoisen historian henkilöhaastatteluiden, arkistotiedon ja valokuvien kera. Kirja antaa äänen yleisölle, tekijöille, esiintyjille sekä tapahtuman uskollisille talkoolaisille. Lisäksi Työväen Musiikkitapahtuman juhlanäyttely aukeaa Myllysaaren museossa.

Festivaalin edullisemmat ennakkoliput ovat myynnissä nyt maanantaista 13.12. lähtien.

www.valmu.com

Festivaalin sivuille