26.07.2012

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyy Valkeakoskella Apulannan voimin

Työväen Musiikkitapahtuman 40-vuotisjuhlafestivaali alkaa tänään Valkeakoskella todellisen showmiehen voimin, kun Paperitorin lavalle nousee DJ Preal. Perttu Tuomaala eli DJ Preal oli yksi viime vuoden Nelosen Talent -ohjelman finalisteista. Tamperelainen Tuomaala osoittaa omalla esityksellään, ettei DJ:n työ ole pelkkää levyjen soittamista, vaan kokonaisvaltaista yleisön viihdyttämistä. Odotettavissa on siis huikea musiikki-ilottelu, joka villitsee yleisön.

Arttu Wiskari nousi komeetan lailla suomalaisten sydämiin Mökkitie ja Tuntematon potilas –kappaleilla. Hänen nimikkoalbuminsa on myynyt platinaa ja loppuunmyytyjä keikkoja riittää. Onneksi Arttu Wiskarin täydestä keikkakalenterista löytyy myös Työväen Musiikkitapahtuma ja juhlafestivaalin vieraat pääsevät tänään kuulemaan suomalaisia koskettavia tarinoita.

Nuori laulaja-lauluntekijä Heli Kajo ihastutti Suomen kansan Euroviisukarsinnoissa kaksi vuotta sitten kappaleella Annankadun kulmassa. Tänä keväänä Heli Kajolta ilmestyi esikoisalbumi, jonka kaikki laulut ovat hänen säveltämiään ja sanoittamiaan. Sub TV:n Iholla sarjastakin tuttu laulaja esiintyy tänään Puu-salissa.

Torstai-illan päättää UPM:n Tervasaaren toimivan tehtaan kupeessa, Paperitorilla yhtye, joka peräänantamattomalla tavallaan toteuttaa niin omaa musiikillista linjaansa kuin sen ympärillä pyörivää musiikkibisnestä. Maaliskuussa Apulanta julkaisi 11. studioalbuminsa Kaikki kolmesta pahasta, joka myi kultaa julkaisupäivänään. Apulanta on valanut itsensä suomalaisen rockin kivijalkaan, eikä varmasti jätä valkeakoskelaisyleisöä kylmäksi.

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella 26.-29.7.2012.

Työväen Musiikkitapahtuma on 40 vuoden aikana kasvanut koko kansan festivaaliksi kadottamatta omaleimaisuuttaan. Valkeakoskella nähdään viikonlopun aikana useita Suomen huippuartisteja, mutta myös monia tuntemattomampia lahjakkaita esiintyjiä. Pam -lavalta voi bongata vaikkapa Eva & Manun, suomalais-ranskalaisen pariskunnan, joka rakastui USA:ssa, päätti ryhtyä tekemään musiikkia reissatessaan yhdessä ympäri Eurooppaa ja ovat nyt tehneet ensimmäisen levynsä Suomessa. Laulu, trumpetti, buzuki, haitari, kontrabasso ja rummut ovat puolestaan Jaakko Laitinen & Väärä Raha –yhtyeen instrumentit. Lapista kotoisin oleva yhtye tarjoilee sekoituksen mustalaisrytmejä ja suomalaista iskelmää.

TORSTAI 26.7.

20.00 DJ Preal (Paperitori)
21.00 Arttu Wiskari (Paperitori)
22.15 Heli Kajo (Puu-Sali)
23.30 Apulanta (Paperitori)

http://www.valmu.com