17.05.2013

Työväen Musiikkitapahtuma julkaisi lisää ohjelmistoa

Valkeakoskella heinäkuun viimeisellä viikolla järjestettävä Työväen Musiikkitapahtuma on julkaissut lisää ohjelmistoaan. Nelipäiväisen festivaalin uusia esiintyjäkiinnityksiä ovat Kaukolasipartio, Heikki Salo Tulipalo, Minä ja Ville Ahonen, Janne Laurila ja Tuhlaajapojat sekä Lopun ajan mies. Lisäksi Punaviestin 40v. juhlakonsertin vierailijoiksi saapuvat Amadeus Lundberg sekä Vanajan Laulu.

Festivaalin jo aikaisemmin julkaistuihin esiintyjiin lukeutuvat mm. Ismo Alanko, Neljä Ruusua, Von Hertzen Brothers, Disco Ensemble, Anna Puu, Jonne Aaron, Jesse Kaikuranta, Don Johnson Big Band sekä Kaj Chydenius yhdessä Lauri Maijalan, Taru Nymanin ja Minja Kosken kanssa. Konserttien lisäksi festivaalin ohjelmistosta löytyy muun muassa näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, lasten- ja nuorten ohjelmaa, yöyhteislauluja, lavatansseja ja työväenmusiikin helmiä. Perinteikäs tapahtuma järjestetään jo 42. kerran.

Festivaalin ohjelmisto rikastuu entisestään – lisäyksiä työväenlauluista indieen

Tapahtuman torstaita 25.7. täydentävä Kaukolasipartio on hurjassa nosteessa oleva viiden hengen suomalaista positiivista hulluutta pursuava orkesteri. Viihderyhmän keulamiehet, veljekset Ilja ja Johannes Teppo, ovat maineikkaan kuplettimestari Jaakko Tepon jälkikasvua.

Tapahtuman perjantaina esiintyvä Minä ja Ville Ahonen julkaisi toisen pitkäsoittonsa ”Mia” maaliskuussa 2013. Indie pop –yhtyeen molemmat levyt ovat olleet huikeita arvostelumenestyksiä.  Minä ja Ville Ahosen lisäksi perjantain ohjelmakatraaseen liittyy myös pirkanmaalainen laulaja- ja lauluntekijä Janne Laurila yhdessä Tuhlaajapojat-yhtyeensä kanssa.

Festivaalin lauantaita täydentävä Heikki Salo Tulipalo on lauluntekijä, kirjailija, muusikko ja Miljoonasade-bändin johtohahmon Heikki Salon yhtye, jonka soittajakunta on tuttu monista suomirokin peruskalliokokoonpanoista. Bändi satsaa livemeininkiin mestareiden otteella ja tuli hännän alla, eikä näiden soittajien keikoilla yksikään pesä jää kylmäksi. Festivaalin lauantain lisäyksiin kuuluu myös bluesia, folkia, rockia & muuta musiikkia soittava Lopun ajan mies, jossa laulavat Laura Moisio ja Einari Stylman. Samana päivänä järjestettävässä Punaviestin 40v. konsertissa vierailijoiksi saapuvat hämeenlinnalainen Vanajan Laulu sekä Amadeus Lundberg, joka saapuu laulamaan muun muassa kaksi laulua, jotka hänen isänsä lauloi vuonna 1969 Scandian Työväenmusiikkia 1. –levylle. Punaviestin juhlakonsertin juontavat Nasima Razmyar ja Jukka Halonen.

Työväen Musiikkitapahtumaa vietetään viimeisen kolmen kesän tapaan Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan alueella. Festivaalia kehitetään vuosi vuodelta ekologisemmaksi, solidaarisemmaksi ja esteettömämmäksi Tapahtuman ennakko-ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan verkkosivustolla www.valmu.com, myös festivaalin rannekkeet ovat myynnissä muun muassa Tiketissä.

Tuöväen Musiikkijuhlat järjestetään 25.-28.7.2013.