01.12.2010

Työväen Musiikkitapahtuma jatkaa Myllysaaren ja Tervasaaren alueilla

Työväen Musiikkitapahtuma Valkeakoskella järjestetään myös ensi kesänä UPM:n Tervasaaren tehtaan ja Myllysaaren museon piha-alueilla. Viime kesänä ensimmäisen kerran uudella alueella järjestetty tapahtuma onnistui yli odotusten ja keräsi neljän päivän aikana 35 000 festivaalivierasta. Tapahtuma oli aikaisempiin vuosiin verrattuna yhden päivän lyhyempi, joten nyt rikottiin yleisöennätys.

Toiminnassa oleva teollisuuslaitos ja toisaalta historiallinen museomiljöö antoivat tapahtumalle ainutlaatuiset puitteet, josta tapahtumakävijät antoivat pelkkää kiitosta. Tervasaaressa tapahtumaan oltiin erittäin tyytyväisiä, eikä sen koettu aiheuttaneen mitään häiriöitä.

– Alueen järjestelyt oli suunniteltu hyvin ennakkoon, ja ne toimivat myös käytännössä hyvin. Tehtaan toiminnalle tapahtumasta ei ollut mitään häiriötä, toteaa Tervasaaren yhdyshenkilö, kunnossapidon kehittämispäällikkö Jukka Pesonen.

Myllysaaren museon ja Tervasaaren tehtaan edustajat ovat tahoillaan saaneet jälkiselvittelytyön päätökseen, ja molemmat ovat halukkaita jatkamaan yhteistyötä Työväen Musiikkitapahtuman kanssa. Toiminnanjohtaja Marianne Haapoja on erittäin mielissään jatkosta ja lupaa joitain parannuksia festivaalialueen toimivuuteen.

– Otamme huomioon kävijöiltä saadut palautteet ja kehitysideat, jotta voimme tehdä entistä paremman festivaalin. Parannusta toivottiin muun muassa narikka- ja ruokatarjontaan, joita tulemme kehittämään ensi kesäksi. Myös opastusta tapahtuma-alueelle selkeytetään. Tapahtuma järjestetään jatkossakin kestävän kehityksen ehdoilla, lupaa Marianne Haapoja.
Vuoden 2011 juhlatapahtumaan toiminnanjohtaja on tehnyt jo useita esiintyjäkiinnityksiä. Ohjelma julkaistaan kevättalvella.

Ensi kesänä Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään 40. kerran. Juhlatapahtumaa vietetään 28.-31.7.2011.

http://www.valmu.fi