17.07.2017

Työväen Musiikkitapahtuma ensi viikolla Valkeakoskella

Hyväntuulinen, perinteikäs, laadukas ja monipuolinen Työväen Musiikkitapahtuma järjestetään jälleen UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla 27.-30.7.2017. Tapahtuma täyttää 45 vuotta ja on samalla osa Suomen 100-vuotisjuhlavuotta.

Festivaalin ohjelmassa on tänäkin vuonna monipuolisesti upeita tähtiartisteja, työväenmusiikkia, keskustelutilaisuuksia ja kulttuuria koko perheelle.

Festivaalin esiintyjinä nähdään muun muassa monipuolinen tyylitaituri Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, suomalaisen popin ykkösnimi SANNI, vankkumatonta kansansuosiota nauttiva Lauri Tähkä, upea Anna Puu, särmikäs Vesterinen yhtyeineen, uutta fantastista tulemista tekevä Chisu, vahva lauluntekijä Mariska ja kovassa nosteessa oleva Litku Klemetti.

Mukana ovat myös Lappeenrannan rock-peruskallio Kotiteollisuus, hip hopin suuri mies Paleface, pitkän linjan rocklaulajan Pauli Hanhiniemen Retkue, niin ikään pitkän linjan muusikko Jarkko Martikainen ja Luotetut Miehet, iskelmäkansan paljon toivomat Pekkaniskan Pojat, Anne Mattila sekä lasten suosikit Maltti ja Valtti.

SF-Blues tekee Valkeakoskella erikoiskeikan. Dave Lindholmin, Heikki Silvennoisen ja Pepe Ahlqvistin kokoonpano esiintyy tapahtumatorstaina valitettavasti ilman Pepe Ahlqvistia, mutta kokoonpanoa vahvistavat muusikkolegendat Eero Raittinen ja Jukka Gustavson.

Katso koko ohjelma osoitteesta www.valmu.com/ohjelma!

Keskustelua sananvapaudesta ja työväenlauluista

Tapahtuman keskustelutilaisuudet ovat perinteisesti keskeinen osa ohjelmaa. Perjantaina muusikko Jarkko Martikainen ja tietokirjailija Timo Kalevi Forss keskustelevat Leevi and the Leavingsin Gösta Sundqvistin merkityksestä suomalaiselle populaarikulttuurille. Forss on kirjoittanut elämäkertakirjan Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingisin dynamo, joka julkaistaan 16.8. Keskustelu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Niin ikään perjantaina käydään laajempaa yhteiskunnallista keskustelua Arvokeskustelijoiden paneelissa otsikolla Ollaan ihmisiksi? Keskustelu arvoista ja sananvapaudesta. Juontajana on toimittaja Markus Leikola. Keskustelijoina ovat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho, tutkijatohtori Reetta Pöyhtäri, tutkijatohtori ja toimittaja Jarno Liski.

Työväenlauluihin paneudutaan Työväenlauluseminaarissa lauantainta. Seminaari toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Turun Yliopiston musiikkitieteen oppiaineen ja Tyovaenmusiikki.fi-portaalin kanssa. Seminaarin vetäjinä ovat tutkijatohtori Saijaleena Rantanen ja musiikintutkija Susanna Välimäki. Mukana ovat myös tämän päivän muusikot Jarkko Martikainen ja Paleface.

Lauantaina keskusteluihin tuodaan myös eurooppalaista näkökulmaa. Euroopan parlamentin S&D-ryhmä ja Vasemmisto toteuttavat keskustelutilaisuuden Euroopasta, sananvapaudesta ja populismista. Mukana mepit Miapetra Kumpula-Natri (sd) ja Merja Kyllönen (vas).

Lauantaina puhutaan myös asunnoista ja työvoimapolitiikasta. Keskustelussa Asuntopolitiikka työvoiman liikkuvuuden esteenä? ovat mukana SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov ja Kokoomuksen helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Ted Apter. Yhteistyössä PAM.

Elokuvaesitys musiikin säestyksellä sekä kirkkokonsertti

Festivaalitorstaina on luvassa upeita elokuvaelämyksiä kaksin kappalein. Tapahtuman Jylhävaarassa nähdään Juho Kuosmasen elokuvat Salaviinanpolttajat sekä Romu-Mattila ja kaunis nainen. Elokuvia säestää Ykspihlajan Kino-orkesteri livenä.

Lauantaina Valkeakosken kirkossa järjestetään kirkkokonsertti Pimeästä Valoon, jossa esiintyvät Jukka & Tove Leppilampi sekä Joonatan Rautio. Valitettavasti Jippu joutui peruuttamaan kaikki heinäkuun esiintymisensä sairastumisen takia, eikä häntä näin ollen nähdä Valkeakoskella.

Suomigospelin kiintotähden, laulaja-lauluntekijä Jukka Leppilammen, ura on kulkenut progressiivisen rockin lähteiltä folk-gospelin ja äänirunouden kautta tähän päivään, jossa ’mies, ääni ja kitara’ ovat voimakkaasti juurillaan. Uudessa triossaan hänen rosoista lauluääntään ja persoonallista kitaransoittoansa täydentävät Tove Leppilammen herkkä ja intensiivinen laulu sekä Joonatan Raution värikylläinen pianon- ja saksofoninsoitto. Valkeakoskella on luvassa Jukan vanhoja kestohittejä uusin sovituksin sekä täysin tuoretta ohjelmistoa.

Työväen Musiikkitapahtuma on tunnettu menevistä keikoistaan, lämminhenkisestä tunnelmastaan ja nimekkäästä esiintyjäkaartistaan. Tapahtumassa kuullaan joka vuosi laadukas kattaus muun muassa poppia, rokkia, räppiä, työväenlauluja ja maailmanmusiikkia.

Festivaali kutsuu jokaisen ihastelemaan satavuotiaan Suomen juhlavuonna historian ja nykypäivän ainutlaatuista kohtaamista, työväen uusien ja vanhojen perinteiden rinnakkaiseloa.

Festivaalin taustalla toimii voittoa tavoittelematon Työväen Musiikkitapahtuma ry, joka järjestää lisäksi lavatansseja sekä Kirjazz&Blues -tapahtuman Kirjaslammen tanssilavalla.

Työväen Musiikkitapahtuma 27.-30.7. 2017 Valkeakoskella
Mm. Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, SANNI, Lauri Tähkä, Chisu, Paleface, Kotiteollisuus, Pauli Hanhiniemen Retkue, Pekkaniskan Pojat, Maltti ja Valtti, Pete Parkkonen, Anne Mattila, Ajantaju, M.A. Numminen & Pedro Hietanen, Atomirotta, Anna Puu, Jukka & Tove Leppilampi ja Joonatan Rautio, Hermanni, Edu Kettunen & Hoedown, Litku Klemetti, Tommi Soidinmäki, Eva&Manu, Hauli Bros, SF-Blues, Mariska, Jarkko Martikainen ja Luotetut Miehet, Vesterinen yhtyeineen, Ykspihlajan Kino-orkesteri, Henna Leppänen, Milla Rumi, Sari Aalto, Ilmo Korhonen & Ahti Jokinen, Anna Elina Isoaro, Ville Färsaaret, Risto Aaltonen & Jukka Linkola, Japi Hyökyvaara, Mika Rämä, Päivi Kosonen, Pasi Repo & Co, Los Salsanismo ja paljon muuta!

LIPUT
Tapahtumaranneke 90€
Päiväliput:
Torstai 27.7. 40€
Perjantai 28.7. 45€
Lauantai 29.7. 50€
Ammattiliittoalennuksista sekä opiskelija-, varusmies-, työttömyys- ja eläkeläisalennuksista tiedotetaan osoitteessa www.valmu.com.