25.07.2016

Työväen Musiikkitapahtuma käynnistyy torstaina Valkeakoskella

Tehtaan pilli soi jälleen Valkeakoskella, kun Työväen Musiikkitapahtuma polkaistaan käyntiin ensi torstaina 28.7. jo 45. kerran. Tunnelmallisen kaupunkifestivaalin tähtiesiintyjiin lukeutuvat Antti TuiskuOlavi UusivirtaKaija KooVesalaMichael Monroe, Stacey Kent ja Hayseed Dixie sekä joukko muita huippuartisteja ja -kokoonpanoja.

Nelipäiväinen tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan UPM:n Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaalla, Valkeakosken sydämessä. Tapahtumaan odotetaan kymmeniä tuhansia kävijöitä.

Herkkuja hyvän musiikin ystäville

Festivaali nostaa kesäfiiliksen huippuunsa tarjoten kävijöilleen monipuolisen musiikkikattauksen suomirockista ja -popista jazziin, bluesiin ja työväenmusiikkiin.

Hip hopin ystävien iloksi tapahtumaan saapuvat Roope Salminen & Koirat sekä tämän hetken kiinnostavimpiin kokoonpanoihin lukeutuva Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Myös jazz-intoilijoita hellitään, sillä lavalle nousevat Grammy-ehdokkaanakin ollut upea laulaja Stacey Kent (USA) sekä kotimaista jazz-osaamista korkeimmillaan edustava Timo Lassy Band. Bluesia tarjoilee slidekitaran kuningatar Erja Lyytinen. Raskaampaa rockia kuullaan Mokoman keikalla, ja iskelmäfanit pääsevät jammailemaan Neljänsuoran ja Kyösti Mäkimattila & Varjokuvan tahtiin. Kauniita säveliä yleisölleen tarjoaa myös folk-henkistä poppia soittava Tilhet, pajut ja muut sekä Elviksen gospel-biisejä esittävä Aron & Cool Company.

Työväen Musiikkitapahtuma toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset festarikävijät. Erityisesti lauantaipäivä on omistettu lapsille ja perheille: Antti Tuiskun konsertti on ikärajaton, ja sitä edeltää lystikäs Krokotiili Kwento -lastenkonsertti. Toiminnallisen lastenkonsertin jälkeen alueella on soitinrata ja biisinikkaripaja kaikenikäisille. Hae Myllysaaren museon infosta kartta ja lähde jännittävälle musiikkiretkelle! Krokotiili Kwenton, biisinikkaripajan ja soitinradan toteuttaa Osuuskunta Uulu.

Lauantaina järjestetään myös ikäihmisten Sykettä Sydämeen -tapahtuma, joten luvassa on kaunis ja tyylikäs sukupolvien kohtaaminen. Näyttelijä Ritva Koskensuu esittää omia runojaan Kaj Chydeniuksen sävellyksinä otsikolla Valon ja varjon leikkiä.

Musiikin ja laulunteon tähtihetkiä koetaan erityisesti lauantaina, jolloin ohjelmassa on toista kertaa järjestettävä Ekakerta – Uusien laulujen festivaaliHeikki Salon luotsaaman tapahtuman kunniavieraiksi saapuvat kupleteistaan tunnettu Jaakko Teppo sekä Kaukolasipartio, näyttelijä Tapio Liinoja, lauluntekijä Tuija Rantalainen sekä Mokoman laulaja Marko Annala.

Ohjelmassa myös ajankohtaista asiaa sekä työväen säveliä

Festivaalihumun lomassa kuullaan myös punnittuja puheenvuoroja kahdessa keskustelutilaisuudessa. Suuren markkinatalouskeskustelun panelisteiksi saapuvat kansanedustajat Elina Lepomäki (kok) ja Ville Skinnari (sd), Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä, Sitran vanhempi neuvonantaja ja vihreä poliitikko Oras Tynkkynen. Keskustelua vetävät Demokraatin päätoimittaja Mikko Salmi ja politiikan toimittaja Simo Alastalo.

Viini, laulu ja taustajoukot -keskustelun panelisteina ovat Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, Ehkäisevän päihdetyö EHYT ry:n toiminnanjohtaja Kristiina Hannula ja Päivittäistavarayhdistys PTY ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto. Luvassa on kannanottoja suomalaisesta alkoholikulttuurista ja uudistuvasta lainsäädännöstä. Keskustelun juontaa PAMin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Hanna Kuntsi.

Tapahtuman perinteiden mukaisesti ohjelmistoa värittävät työväen sävelet. Aatetta ja tunteen paloa musiikin muodossa tarjoavat Punainen Lanka solisteinaan Eija Ahvo ja Harri Saksala sekä Jacques Brelin lauluja tulkitseva Timo Tuominen. Työväen- ja rauhanlaulujen helmiä kuullaan myös Reino Bäckströmin 50-vuotisjuhlakonsertissa.

Festivaalin kruunaavat lauantain päätteeksi järjestettävät Yöyhteislaulut, joissa päästään laulamaan tuttuja työväenlauluja Kirjaslammen rauhaisassa tunnelmassa.

Tehtaan pilli soi 28.–31.7.2016!

Työväen Musiikkitapahtuma huipentaa Valkeakosken kesän 28.–31. heinäkuuta jo 45. kerran! Esiintymässä mm. Antti Tuisku, Olavi Uusivirta, Vesala, Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Kaija Koo, Michael Monroe, Roope Salminen & Koirat, Stacey Kent (USA), Mokoma, Miljoonasade, Timo Lassy Band, Erja Lyytinen, Hayseed Dixie (USA), Steve’n’Seagulls, Neljänsuora, Punainen Lanka, Kyösti Mäkimattila, Tiisu, Tilhet, Pajut ja Muut, Tuuletar, Petteri Sariola ja Younghearted.

www.valmu.com