26.07.2010

Tuusulanjärven kamarimusiikissa historiallinen sähköviulukonserton kantaesitys

XIV Tuusulanjärven kamarimusiikki tekee historiaa kantaesittämällä uuden, sähköviululle ja big bandille sävelletyn konserton. Päivän muussa ohjelmassa on lastenkonsertti Ainolan metsässä sekä yömusisointia Pekka Halosen Halosenniemessä.

Kirmo Lintisen säveltämä Puustokokemuksia – konsertto sähköviululle ja big bandille saa maailman kantaesityksensä Tuusulanjärven kamarimusiikissa. UMO:n tilaama teos on omistettu Pekka Kuusistolle ja UMO:lle. Konsertto on kolmiosainen. Kantaesityksessä Järvenpään Sibelius-salin visualisoinnin toteuttaa taiteilijakaksikko Pink Twins.

Huomio: kantaesitys -konsertissa klo 19 kuullaan lisäksi Riikka Talvitien konsertto On Air-line sellolle, kolmelle radiolle ja big bandille. Sellosolistina esiintyy Juho Laitinen, ja säveltäjä on itse radioissa. Lisäksi Emma Salokoski esittää UMO:n solistina mm. Pekka Kuusiston ja Severi Pyysalon lauluja.
Ennen konserttia pidetään Järvenpää-talon Sibelius-salissa yleisölle avoin keskustelutilaisuus, jossa säveltäjä Kirmo Lintinen ja viulukonserton kantaesittävä Pekka Kuusisto kertovat uudesta konsertosta. Keskustelua vetää Minna Lindgren.

Lastenkonsertti Ainolan metsässä ja Halosenniemen yötunnelmaa

Tuusulanjärven kamarimusiikin maanantaipäivä alkaa koko perheen konsertilla Aamu Songin ja Johan Olinin suunnittelemassa tilassa Ainolan metsikössä. Lastenmusiikin legenda Meritähden Paatti esittää Marjatta Meritähden eläinaiheisia lauluja, mm. I-ha-haa I-ha-haa.

Päivän päättää perinteinen auringonlaskun konsertti Pekka Halosen Halosenniemessä. Huomio: viola da gamba -konsertin barokin ja renessanssin gambamusiikkia esittävät Markku Luolajan-Mikkola ja Mikko Perkola. Konsertti on loppuunmyyty.

Tiistain ohjelmassa Ralf Gothónin isännöimä konsertti, juurevaa soittoa Kaustisilta ja filosofointia tukevasti metsässä

Huominen, kolmas festivaalipäivä alkaa klo 17 Ainolan metsässä JPP:n juurevalla soitolla. Pianisti Ralf Gothóni esiintyy ensimmäistä kertaa Tuusulanjärven kamarimusiikissa isännöiden konsertin, jonka ohjelmassa kuullaan Schubertin Forelli-kvintetto ja Schnittken pianokvintetto. Päivän päättää filosofi Tuomas Nevanlinnan ja Jukka Perkon Nelitahdin tähdittämä konsertti yövalaistuksen saavassa Ainolan metsässä teemalla ”kohtuus ja vimma”.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi