28.07.2009

Tuusulanjärven kamarimusiikissa 29.7. Suomen UNICEFin työlle omistettu päivä

Tuusulanjärven kamarimusiikin keskiviikon 29.7. Auttakaa lapsia -päivä toteutetaan yhteistyössä Suomen UNICEFin kanssa. Ohjelmassa on Helsingin Lapsijousten ja nuorten solistien konsertti sekä kantaesityksenä Emma Salokosken esittämiä lapsi-aiheisia uusia lauluja.

Festivaalin neljäs päivä alkaa lastenkonsertilla Maailman lasten lauluja. Eppu Nuotio, Inkeri Simola-Isaksson, Topi Korhonen ja Arnold Chiwalala soittavat Järvenpään Seuratalolla kello 14. Konserttiin on vapaa pääsy.

Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteilijakaartiin on liittynyt mukaan pianisti Bengt Forsberg, joka esiintyy Aino-salin Viattomuus-konsertissa yhdessä Pekka Kuusiston ja Markus Hohdin kanssa. Ohjelmatiedoissa ollut George Enescun ”Lapsuuskuvia” on vaihtunut Charles Ivesin teokseen ”Children’s Day at the Camp Meeting”.

Helsingin Lapsijouset soittavat yhden festivaalin pääkonserteista Järvenpään Sibelius-salissa kello 19. Géza ja Csaba Szilvayn johtamassa orkesterissa soittaa viisikymmentä 10-16-vuotiasta lasta ja nuorta. Lukuisia muusikkosukupolvia Suomeen kasvattanut kokoonpano se on myös festivaalin taiteellisen johtajan Pekka Kuusiston oma lapsuuden orkesteri. Ohjelmassa on mm. Sibeliuksen, Vivaldin ja Einojuhani Rautavaaran musiikkia, solisteina Helsingin Juniorijousten 13-15-vuotiaat nuoret solistit.

Illan päätteeksi kuullaan kantaesityksenä Lauri Salokosken säveltämiä lauluja lapsi-aiheisiin runoihin. Esiintyjinä ovat Laurin veli Emma Salokoski, Kamus-kvartetti ja vibrafonitaiteilija Severi Pyysalo.

Liput päivän konsertteihin 12–45€ Lippupalvelusta ja festivaalin kotisivuilta.

Lisätiedot, kuvat ja haastattelupyynnöt:

Aleksi Malmberg
toiminnanjohtaja
Tuusulanjärven kamarimusiikki
puh. 050 302 1669

Tuusulanjärven kamarimusiikki – merkityksellistä musiikkia.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi.