25.03.2010

Tuusulanjärven kamarimusiikin yhteistyökonsertti Ateneumissa

Pekka Kuusisto konsertoi Ateneumissa

Ateneumissa kuullaan perjantaina 26.3. koraali-improvisaatiota sähköviululla, J.S. Bachin musiikkia sekä Luomu Players -yhtyettä. Tuusulanjärven kamarimusiikin ja Ateneumin yhteistyökonsertin ohjelman on suunnitellut Pekka Kuusisto. Konsertin kävijät voivat saman päivän aikana tutustua myös tällä viikolla avautuneeseen Onerva – kaupungin naiset -näyttelyyn.

Huomio, Ateneum soi! -konsertti vie musiikin ulos salista ja tutusta ympäristöstä. Ensimmäisella puoliskolla yleisö istuu tyynyillä Ateneumin pääportaikossa, jonka kirkkomainen akustiikka tarjoaa uudenlaisen musiikkielämyksen. Pekka Kuusisto esittää osia J.S. Bachin viulupartitasta d-molli sekä improvisaatioita sähköviululla Bachin koraalien pohjalta. Konsertin toisella puoliskolla Ateneum-salissa kuullaan The Luomu Players -yhtyeen uutta tuotantoa nyt ensimmäistä kertaa.

Pekka Kuusisto on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä viulisteja. Sibelius-viulukilpailun voittaja vuodelta 1995 on tullut tunnetuksi harvinaisen monipuolisena ja avarakatseisena muusikkona. Hän on kotonaan niin viulukonserttojen solistina kuin kansanmusiikin tai elektronisen musiikin maailmassa. Pekka Kuusisto on Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellinen johtaja sekä Tapiola Sinfoniettan taiteellinen partneri. Kamarimusiikin ja solisti-tehtävien ohella menestyksekkäitä yhteistyöproduktioita on takana mm. lauluyhtye Rajattoman, Trio Töykeiden, Nightwishin, Don Johnson Big Bandin ja yhdysvaltalaisen Salsa Duran kanssa.

Kuusiston perustama The Luomu Players -yhtye (Anna-Mari Kähärä, Zarkus Poussa ja Sara Puljula) ammentaa innoituksensa suomalaisesta perinnemusiikista. Yhtye oli vuonna 2009 ehdolla Pohjoismaisen Musiikkipalkinnon saajaksi. Pekka Kuusiston perustama yhtye on julkaissut yhden levyn, joka oli arvostelumenestys. Perjantaina kuultavassa konsertissa kuullaan yhtyeeltä uutta tuotantoa.

Konserttilipulla yleisö pääsee ilmaiseksi tutustumaan Ateneumin näyttelyyn perjantaina 26.3. klo 10-18. Tällä viikolla on avautunut tämän kevään uusi Onerva – kaupungin naiset -näyttely, ja samaan aikaan Ateneumissa on Caj Bremerin retrospektiivinen valokuvanäyttely.

Liput konserttiin 30€ Ateneumin neuvonnasta ja Tuusulanjärven kamarimusiikin kotisivuilta www.tuusulanjarvifestival.fi. Lippu sisältää pääsyn Ateneumin näyttelyihin konserttipäivänä.

Tuusulanjärven kamarimusiikki järjestetään 25.-31.7.2010.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi