14.04.2010

Tuusulanjärven kamarimusiikin ”Huomio!” -festivaalilla 25.-31.7.2010 raotetaan ovea konserttien takaiseen maailmaan.

Mitä tapahtuu festivaalin kulissien takana?

Festivaalin kotisivuilla julkaistaan videosarja sähköviulukonserton sävellystyön etenemisestä, ja tapahtuman aikana järjestetään useita taiteilijatapaamisia ja avoimia harjoituksia. Kulissien takana –sarjan tavoitteena on, että festivaalin taiteilijat ja yleisö voivat kohdata entistä välittömämmin.

Sähköviulukonsertto syntyy

Festivaalin kotisivuilla julkaistaan keskiviikkona 14.4.2010 ensimmäinen osa kolmiosaisesta videosarjasta, jossa säveltäjä Kirmo Lintinen kertoo festivaalilla kantaesitettävän sähköviulukonserton sävellystyön etenemisestä. Kirmo Lintisen säveltämä konsertto Puustokokemuksia – konsertto viululle ja Big Bandille kantaesitetään Järvenpää-talossa maanantaina 26.7.2010 klo 19. Konsertto on UMO:n tilaama, ja orkesterin solisteina konsertissa ovat Pekka Kuusiston lisäksi myös Juho Laitinen ja Emma Salokoski.

Lyhyet, muutaman minuutin mittaisissa jaksoissa kerrotaan uuden teoksen senhetkisestä vaiheesta. Sarjan toinen osa julkaistaan 3.5.2010. Silloin säveltäjä ja konserton kantaesittäjä Pekka Kuusisto tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa sävellystyön alettua. Viimeisessä osassa 12.5. perehdytään Kirmo Lintisen tunnelmiin uuden konserton valmistumisen jälkeen.

Videodokumentit ovat Tuusulanjärven kamarimusiikin tuotantoa, ja ne on kuvannut ja leikannut Anna Moriwaki. Videot ovat nähtävillä osoitteessa www.tuusulanjarvifestival.fi/kulisseissa

Kulissien takana –tapahtumat avaavat ovia

Festivaalin aikana järjestetään eri päivinä yhteensä kuusi yleisölle avointa tapahtumaa, joissa raotetaan verhoa konserttien valmisteluihin ja tarjotaan tilaisuus yleisön ja esiintyjien kohdata toisensa konserttien ulkopuolella. Ohjelmassa on muun muassa avoimia harjoituksia, vapaamuotoisempia esiintyjien ja yleisön tapaamisia sekä haastattelu ennen konserttia. Tarkoituksena on madaltaa raja-aitaa konserttiyleisön ja taiteilijoiden vuorovaikutukselle.

Koko festivaali alkaa yhteisellä tapaamisella ja maljan nostamisella Ainolan uudessa puutarhakahvilassa ennen Ylioppilaskunnan Laulajien avajaiskonserttia sunnuntaina 25.7.2010. Seuraavina festivaalipäivinä ohjelmaan on sisällytetty niin Schubertin Okteton avoin harjoitus, Paavali Jumppasen ja Pekka Kuusiston kenraaliharjoitus kuin iltama Krapin piharavintolassa ennen huuliharppuyhtye Svängin konserttia perjantai-iltana 30.7.

Tuusulanjärven kamarimusiikin ystävät –yhdistyksen kanssa järjestetään jo perinteeksi muodostunut ystävä-tapaaminen torstaina 30.7. klo 14.

Tuusulanjärven kamarimusiikki on Pekka Kuusiston johtama monimuotoinen musiikkijuhla Tuusulanjärven historiallisessa ympäristössä. Tämän vuoden teema on ”Huomio!”. Festivaali järjestetään 25.-31.7.2010.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi