07.07.2010

Tuusulanjärven kamarimusiikin ennakkomyynti ollut ennätysvilkasta

Tuusulanjärven kamarimusiikin ”Huomio!” -vuosi on ennakkomyynnin perusteella ennätyksellinen. Kaksi konserttia on jo myynyt loppuun. Pekka Kuusiston suunnittelema Huomio-festivaali alkaa sunnuntaina 25.7.2010.

Tuusulanjärven kamarimusiikin tämänkesäinen ohjelma on innostanut yleisön varaamaan paikkansa konsertteihin ennätystahtiin. Viimevuotiseen verrattuna on tähän mennessä myyty jopa lähes 50% enemmän lippuja ennakkoon. Kaksi konserttia Eero Järnefeltin Suvirannassa on myynyt loppuun. Muutoin paikkoja on varattu tasaisesti kaikkiin tapahtumiin viikon aikana.

Yhä suurempi osa lipuista ostetaan suoraan festivaalin omien kotisivujen kautta. Verkon kautta lipun hintaan ei tule ylimääräisiä käsittely- tai muita maksuja, ja liput saa suoraan omaan sähköpostiinsa.

Tuusulanjärven kamarimusiikin tämän vuoden teemana on ”Huomio!”, ja konserttien ohjelmissa nostetaan esiin niin hyväntekeväisyyskohteet kuin musiikilliset innoittajat. Esiintyjinä on yhdessä joukko klassisen musiikin huippunimiä ja muiden musiikinlajien parhaimpia osaajia. Mukana Tuusulanjärvellä ovat mm. Ralf Gothóni, Jan Söderblom, Emma Salokoski, Ylioppilaskunnan Laulajat, Tuomas Nevanlinna, Anna-Mari Kähärä, Mikael Helasvuo, Kamus-kvartetti, Timo Hietala ja Sväng.

Suvirannan konsertit täynnä

Eero Järnefeltin taiteilijakotina toiminut, edelleen suvun omistuksessa ja käytössä oleva Suviranta on tänäkin vuonna yksi Tuusulanjärven kamarimusiikin odotetuimpia konserttipaikkoja. Tänä kesänä Suvirannassa järjestetään kaksi konserttia, joissa Pekka Kuusisto (viulu), Ismo Eskelinen (kitara) ja Markus Hohti (sello) soittavat viuluvirtuoosi Niccolo Paganin musiikkia.

Paganini oli 1800-luvun musiikin supertähti, joka kiersi ympäri Eurooppaa villiten yleisön ennennäkemättömällä soittotekniikallaan. Vuonna 2009 kitaristi Ismo Eskelinen ja Pekka Kuusisto levyttivät Ondinelle kokonaisuuden Paganinin musiikkia. Levytys on saanut ylistävät arviot kansainvälisessä lehdistössä.

Suvirannan molemmat Paganini-konsertit täyttyivät tällä viikolla. Muihin pieniin konserttipaikkoihin: Halosenniemeen, Alvar Aallon Villa Kokkoseen, Aino-saliin ja Ainolan metsään on vielä paikkoja jonkin verran jäljellä.

Tuusulanjärven kamarimusiikki järjestetään 25.-31.7.2010.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi