25.06.2009

Tuusulanjärven kamarimusiikille oma ympäristöjärjestelmä

Tuusulanjärven kamarimusiikki ottaa käyttöön kansainvälisen ISO14001
-standardin mukaisen ympäristöjärjestelmän. Hankkeen myötä festivaali kiinnittää erityistä huomiota ympäristövaikutuksiinsa ja niiden vähentämiseen. Ympäristöprojekti on osa festivaalin tämänvuotista auttakaa-teemaa.
ISO14001 on maailman laajimmin käytössä oleva ympäristöstandardi. Se soveltuu joustavasti eri kokoisten organisaatioiden käyttöön, ja se määrittää organisaation ympäristöjärjestelmää koskevat vaatimukset. Suomalaisilla kamarimusiikkifestivaaleilla ISO14001-standardia ei tiettävästi ole aiemmin käytetty. Tuusulanjärven kamarimusiikin tavoitteena on kartoittaa oma ympäristökuormituksensa ja vähentää se puoleen seuraavan viiden vuoden kuluessa.

Ympäristönsuojeluun panostaminen on osa festivaalin tämänvuotista hyväntekeväisyysteemaa. Festivaalin avaa sunnuntaina 26.7. Auttakaa Maata -päivä, jonka ohjelma on omistettu ilmastonmuutokselle. Päivän aikana kuullaan kaikkiaan viiden säveltäjän teokset vuodenaikojen vaihteluun liittyen. Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellinen johtaja Pekka Kuusisto on Vivaldin ja Piazzollan Vuodenaikojen solistina, ja Jaakko Kuusisto johtaa säveltämänsä Välivuodenajat. Päivä huipentuu Severi Pyysalon festivaalille säveltämään vuodenajat-kantaesitykseen. Avajaispäivä toteutetaan yhteistyössä WWF Suomen kanssa.

Konkreettisesti tämän vuoden festivaalilla on selvitetään tapahtuman ympäristövaikutukset. Kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun panostetaan erityisesti. Festivaali saa yhteistyökumppaniltaan Auto-Aritalta käyttöön hybridi- ja vähäpäästöisiä autoja tapahtuman kuljetuksiin. Lisäksi on yleisöä varten järjestetty yhteiskuljetus isoimmille konserttipaikoille. Festivaalibussi lähtee Järvenpään rautatieasemalta aina puoli tuntia ennen konsertin alkua. Illan viimeisen konsertin jälkeen tarjotaan myös bussikuljetus Helsinkiin. Yhteiskuljetuksen hinta on 2 euroa / suunta, paluukyyti Helsinkiin 5 euroa.

Tuusulanjärven kamarimusiikki järjestetään 26.7.-1.8.2009.

http://tuusulanjarvifestival.fi