30.09.2009

Tuulikki Karjalainen eläkkeelle Kuhmon Kamarimusiikista

Kuhmon Kamarimusiikkia alusta asti rakentamassa ollut Tuulikki Karjalainen jää eläkkeelle toiminnanjohtajan tehtävästä 1.10.2009. Uutta toiminnanjohtajaa festivaalille ei valita vaan Karjalaisen tehtävät jaetaan nykyisen organisaation työntekijöitten kesken. Sari Rusanen toimii jatkossa hallinto- ja talousjohtajana, Ritva Eerola jatkaa tuottajana ja Vladimir Mendelssohn taiteellisena johtajana. Organisaatiomalli on sama, mikä oli käytössä festivaalilla jo 1990-luvun alussa, jolloin Tuulikki Karjalainen oli virkavapaana ja toimi taiteen keskustoimikunnan päätoimisena puheenjohtajana.

Tuulikki Karjalainen on tehnyt elämäntyönsä Kuhmon Kamarimusiikin parissa. Hän oli perustamassa festivaalia vuonna 1970 ja on sitä luotsannut ensin talkoopohjalta ja vuodesta 1985 päätoimisesti lukuun ottamatta opetusministeriön vuosia 1990−1994. ”Nyt on hyvä aika lähteä, kun festivaali on kaikin puolin kunnossa”, sanoo Karjalainen. ”Taiteellinen johto on parhaissa mahdollisissa käsissä, organisaation työntekijöillä on vuosikymmenien kokemus ja verraton ammattitaito. Talous on vakaa, vaikka tiukka.” Karjalainen pohtii edelleen: ”Pidän vieläkin ihmeenä, että festivaali on niin pienestä alusta kasvanut nimenomaan Kuhmossa näihin kansainvälisiin mittoihin. Uskon vahvasti festivaalimme tulevaisuuteen, kun sen toteutus jatkuu taiteellisesti tinkimättömänä. Hyvä musiikki puhuttelee aina.”

Kokonaan Karjalainen ei kuitenkaan festivaalia jätä, vaan hän jatkaa festivaalin taustayhteisön Kuhmon Musiikkiyhdistys ry:n puheenjohtajana.

Kuhmon Kamarimusiikki järjestetään 41. kerran 11.–24.7.2010. Kesän päivittäin vaihtuvat aiheet käsittelevät mm. säveltäjäperheitä, Wieniä ja musiikin ”sukupuun” salaisuuksia. Säveltäjävieraina ovat Kaija Saariaho ja Krysztof Penderecki. Noin 150 taiteilijan joukossa ovat mm. Jordi Savall yhtyeineen sekä Gidon Kremerin luotsaama Kremerata Baltica.

http://www.kuhmofestival.fi