21.11.2008

Tuula Karjalainen Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi

Taidehistorioitsija Tuula Karjalainen on XIV Mäntän kuvataideviikkojen kuraattori. Hän on toiminut monipuolisesti suomalaisen kuvataiteen ja taidemuseoalan parissa. Filosofian tohtoriksi Karjalainen väitteli vuonna 1990 teoksellaan Uuden kuvan raken-tajat. Konkretismin läpimurto Suomessa. Hän on julkaissut myös mm. teoksen Ikuinen sunnuntai. Martta Wendelinin kuvien maailma (1993). Lisäksi hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleja taiteesta ja tehnyt tv- ja radio-ohjelmia.

Tuula Karjalainen on työurallaan toiminut mm. Espoon kaupungin kuvataidesihteerinä, Espoon kuvataidetoimen intendenttinä, Taideakatemian säätiön näyttely- ja tiedotus-osaston apulaisjohtajana ja Helsingin yliopiston taidehistorian vt. apulaisprofessorina. Lisäksi hän on ollut Valtion taidemuseon keskusarkiston johtajana, Helsingin kaupungin taidemuseon johtajana sekä Nykytaiteen museon Kiasman johtajana.

Suurten näyttelyiden kuratointi on hänelle tuttua. Viimeisin näyttö siltä saralta on Hel-singin Ateneumissa ensi tammikuulle auki oleva näyttely Mika Waltari ja taiteilijaystä-vät, jonka hän on koonnut. Karjalainen on myös toimittanut näyttelyn yhteydessä jul-kaistun samannimisen kirjan.

Kesän 2009 taiteilijalista julkistetaan ensi vuoden alussa. Keskeisenä näyttelypaikkana on edelleen Pekilo.

XIV Mäntän kuvataideviikot
14.6.–23.8.2009
Avoinna joka päivä klo 11–18.

http://www.mantankuvataideviikot.fi