04.07.2011

Tuukka Vasama Kajaanin Runoviikolta vierailee Mäntän kuvataideviikoilla

Mäntän kuvataideviikot jatkaa yhteistyötään Kajaanin Runoviikon (6.–10.7.2011) kanssa. Kuvataideviikkojen taiteilija Heimo Suntio on vienyt veistoksiaan Kajaaniin, ja vastavuoroisesti Kajaanin Runoviikoilta saapuu Tuukka Vasama esiintymään Pekilon Lyyrisen iltaan 8.7.2011.

Tämänpäiväiset runot on Suomen Lausujain Liiton vuosittain järjestämä lukutapahtuma, läpileikkaus menneen vuoden runosadosta. Helmikuun 2010 illassa esiintyivät Raimo Grönberg, Mirjami Heikkinen, Pirjo Häkkinen, Malla Kuuranne, Seela Sella ja Tuukka Vasama.

Tämänpäiväiset runot remix on Tuukka Vasaman kooste tuoreista suomalaisista runohelmistä. Tuukka Vasama (s. 1978) on helsinkiläinen freelance-näyttelijä, joka työskentelee sekä laitosteattereissa että vapaalla teatterikentällä. Hän tekee mm. nykyteatteria Esitystaiteen seurassa, suomalaisia klassikoita Nälkäteatterissa ja teatteriklovneriaa RedNoseClubissa. Syksyllä 2011 hänet voi nähdä Helsingin Kaupunginteatterissa. Vuonna 2008 Vasama valittiin Vuoden Nuoreksi Lausujaksi. Hänen palkittu runoesityksensä Oodi rakkaudelle on kiertänyt sekä Suomessa että ulkomailla.

Runot: mm. Helena Anhava, Agneta Enckell, Henry Lehtonen, Teemu Manninen, Kai Nieminen, Eino Santanen, Henrikka Tavi, Jukka Vieno, A.W. Yrjänä.

Vasaman esitys kestää noin tunnin, ja se alkaa perjantaina 8.7. Pekilon Tapionsalissa (3. krs) klo 17.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

XVI Mäntän kuvataideviikot 31.8. saakka.

http://www.mantankuvataideviikot.fi