06.09.2017

Tuukka Haapaniemi Tampereen Sävelen johtoon

Bassolaulaja Tuukka Haapaniemi on valittu Tampereen Sävelen taiteelliseksi johtajaksi vuodelle 2019, jolloin juhlitaan Tampereen Sävelen yhtyelaulukilpailun 30-vuotista taivalta.

“Olen hyvin innoissani aloittaessani tämän juhlavuoden suunnittelutyössä. Olen monasti ollut Tampereen Sävelessä lavalla eri kokoonpanoissa, pitämässä workshopeja ja toki nauttinut esityksistä yleisön puolella. Nyt pääsen osaltani jakamaan näkemystäni suomalaisen yhtyelaulukentän ammattilaisena ja innokkaana kuoroihmisenä. Toivon voivani olla mukana monessa tapahtumassa ja pyrin luomaan uusia kohtaamispaikkoja”, kommentoi Haapaniemi alkavaa pestiään.

Koulutukseltaan Haapaniemi on musiikkikasvatuksen kandidaatti. Hän toimii Sibelius-Akatemian tuntiopettajana vastuualueenaan yhtyelaulu. Haapaniemi on lauluyhtye Club For Fiven perustajajäsen, ja lisäksi hän on laulanut bassosolistina muun muassa Radion Kamarikuoron, Ylioppilaskunnan Laulajien, Chorus Cathedralis Aboensisin ja Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeen kanssa. Haapaniemi myös sovittaa ja säveltää lauluyhtyemusiikkia.

Seuraava Tampereen Sävel järjestetään 5.–9.6.2019. Tapahtuma kokoaa joka toinen vuosi yhteen viitisenkymmentä kuoroa sekä viitisentoista lauluyhtyettä ympäri maailmaa. Ohjelmassa on kuorokatselmuksen ja yhtyelaulukilpailun lisäksi konsertteja ja kursseja.