28.04.2017

Tuskan upea 20-vuotisjuhlakorusarja on kivenkovaa tekoa

Rock-tähtien kultaseppä Heidi Vornan suunnitteli raskaan sarjan laatumalliston

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Tuska julkistaa tänään TUSKA 20th ANNIVERSARY COLLECTION -design-korusarjan, jonka on suunnittelut monien kansainvälisten metalli- ja rock-menestyjien arvostama kultaseppä Heidi Vornan. Vornanin töitä on nähty aikaisemmin muun muassa Children of Bodomin Alexi Laihon ja Daniel Freybergin, Moonsorrow´n Ville Sorvalin sekä Katatonian Niklas Sandinin yllä.

Tuskan korusarjan lähtöidea syntyi tapahtuman logon pohjalta ja luoda koru, joka sopisi laajemmallekin yleisölle.

”Halusin säilyttää logon kokonaisuudessaan enkä esimerkiksi pilkkoa sitä osiin. Kivimäinen pintarakenne sopi mielestäni loistavasti teemaan ja rikkoi tekstin tehden siitä samalla korumaisen. Oksidointi hopean pinnassa luo vielä enemmän kontrastia, ja kuluessaan korun visuaalinen ilme vain paranee”, Heidi Vornan kertoo.

Heidi valmisti mallin käsityönä kaivertamalla, jyrsimällä, viilaamalla ja sahaamalla vahaa, josta saatiin aikaiseksi muotti. Tummaksi oksidoitu 925 Sterling hopea muuntuu erilaisiksi Tuska-koruiksi Suomessa alusta loppuun saakka.

”Halusin tehdä laadukkaan korusarjan laadukkaista materiaaleista, joten materiaalien ainevahvuuksissa eikä ketjujen paksuuksissa ole säästelty. Ajatuksena oli tehdä jotain muuta kuin perinteisiä festarikoruja, ja nämä korut kestävät hevimpääkin käyttöä. Nahkaosat ovat mustaksi läpivärjättyjä, joten ne säilyttävät värinsä kovassakin käytössä, erikoisuutena chokerissa on käytetty poron nahkaa”, Vornan lisää.

Koko Tuska-mallisto on nyt myynnissä osoitteessa: http://heidivornan.com/product-category/tuska/

Tuska Open Air Metal Festival järjestetään 30.6.-2.7.2017.

www.tuska-festival.fi