03.07.2017

Tuska teki kävijäennätyksen – 37 000 hevaria juhli Suvilahdessa

Helsingin Suvilahdessa 30.6.-2.7. juhlittu Tuska keräsi 20. juhlavuotensa kunniaksi 37 000 kävijää, joka on festivaalin historian kävijäennätys.

Vastoin kaikkia sääennusteita, Tuskan perjantai käynnistyi tuulisissa mutta kuivissa merkeissä. Tuuli ei hevin ystäviä haitannut, kun Sabatonin, Mayhemin, Devin Townsend Projectin tähdittämä päivä kokosi yhteen 12 000 raskaan ulosannin ystävää.

Paremmaksi laitettiin vielä lauantaina, jolloin HIMin jäähyväiskiertue rantautui Suvilahteen. Tähän poikkeuksellisen tunteikkaaseen iltaan osallitui 14 500 fania, joka on Tuskan yhden päivän kävijäennätys. Illan isäntien lisäksi mm. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Amorphis ja Soilwork tekivät päivästä ikimuistoisen.

Sunnuntaina näyttäytyi vihdoin aurinkokin. Perinteisessä Tuska-säässä päätöspäivää tahdittivat amerikkalaisjätit Mastodon ja Baroness, melodisen metallin lippua liehuttivat Dirkschneider ja Battle Beast ja kotimaista osaamista näyttivät mm. Jimsonweed ja Oranssi Pazuzu. Tuskan kolmospäivä keräsi 10 500 osallistujaa, varmistaen lopulliseksi viikonlopun kävijämääräksi 37 000, joka on siis Tuskan historian uusi ennätys.

Alueuudistuksista uusi ruoka-alue osoitti toimivuutensa. Tulinen Grillialue ja siellä järjestetyt Rottanaama Bissebingo-sessiot kokosivat satapäin osallistujia. Suurempiin tiloihin siirtynyt Black Dining oli täynnä koko viikonlopun ja parannellut juomavalikoimat saivat kehuja.

Festivaalijohtaja Eeka Mäkynen kommentoi ennätysvuotta: ”Tänä vuonna on tehty paljon siistejä uusia juttuja; on tehty Tuska-biisiä, aluetta jälleen uudistettu merkittävästi, Tuska-oheistuotteet kokivat kasvojenkohotuksen, kaiken kaikkiaan koko juhla on noussut uudelle tasolle. On todella hienoa olla festareiden ruorissa tälläisena aikana. Kunnia tästä kuuluu jengille, joka tämän mahdollistaa: sekä tekijät että festariyleisö – teille tätä tehdään”.

Tuska kiittää kaikkia tämän vuoden festivaaliin osallistuneita, tämä oli mieletön vuosi. Kaikin tavoin.

Tiedotamme Tuska 2018 -ajankohdasta pian.

Yhteistyössä: Radio Rock, Inferno, Imperiumi, Alepa, Turun Sinappia, Bio Luvil Black, mySafety, FundYou, Sun Effects, Musamaailma ja Onnibus.

LISÄTIEDOT:
tuska.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival
www.youtube.com/tuskafestivalofficial

#tuska2017
#metalsummer2017
#tuska20th
#tuskafestival
#tuskalive