08.06.2017

Tuska 2017 – Solmusalin ohjelma julki

– Tuskan ”neloslava” Solmusalissa – keskusteluja ja akustista ilmaisua
– Tuska 2017 Suvilahdessa 30.6.-2.7.

Viime kesänä lanseerattu Tuskan Solmusali-lava tarjoilee jälleen mielenkiintoisia, heviä läheltä liippaavia keskusteluja sekä Anneke Van Giersbergenin akustisen soolokeikan. Keskustelujen puuhamiehenä toimi Aalto Yliopiston hevidosentti Toni-Matti Karjalainen, joka järjestää Tuskan aikana akateemisen Modern Heavy Metal Conferencen Helsingissä. Solmusali 2017 ohjelma näyttää tältä:

******
Pe 30.6. klo 17:00 – 17:45
PAHAN VASTAPUOLELLA / CRITICAL HEADBANGING – Metalli ja eettisyys
Eettiset teemat ja hyväntekeväisyys ovat nousseet viime aikoina entistä näkyvämmin esille useiden metalliartistien ja bändien toimesta. Miksi näin? Onko eettisyys metallin uusi musta? Asiaa pohtivat brittiläinen tutkija ja kansainvälisen metallitutkijakonklaavin pääpiru Niall W.R. Scott ja Stam1nan kepittäjä Pekka Olkkonen. Keskustelua moderoi hevidosentti Toni-Matti Karjalainen. Tilaisuus on englanninkielinen.

******
Pe 30.6. klo 18:30
ANNEKE VAN GIERSBERGEN – SOLO ACOUSTIC
Ihanainen Anneke Van Giersbergen sooloilee akustisesti. Liput keikalle arvotaan Infernon kautta.

******
La 1.7. klo 15:30 – 16:15
HELVETIN MUSTAA pt 2 – Pimeyden estetiikka nykymetallissa
Miten se ilmenee? Mistä se kumpuaa? Ketä se kiinnostaa? Solmusalissa vuonna 2016 aloitettu keskustelu jatkuu. Mukana kauhukirjailija Marko Hautala, toimittaja/kirjailija Viljami Puustinen sekä tutkivat muusikot Titus Hjelm ja Kimi Kärki. Keskustelua moderoi hevidosentti Toni-Matti Karjalainen.

******
La 1.7. klo 17:00 – 17:45
GAME ÖVER – suuri pelimusiikkikeskustelu
Pelimusiikin syvimmästä olemuksesta keskustelemassa ammatikseen pelimusiikkia säveltävät muusikot Trollhorn (Finntroll) ja Jakke Viitala (Crimfall). Keskustelua moderoi Suomen Musiikin Kari Hynninen. Tilaisuus on suomenkielinen.

******
Su 2.7. klo 14:30 – 15:15
KIRJAKERHO
Kaksi karvaista miestä – rocktoimittaja Markus Laakso ja Mokoman keulakuva Marko Annala – nähdään Tuska-sunnuntaina Suvilahdessa hieman erilaisissa rooleissa, kumpainenkin kirjailijoina. Laakson toimittama Amorphis-kirja ja Annalan Värityskirja julkaistiin molemmat aikaisemmin tänä vuonna, ja nyt metallimiehet herkistyvät kirjallisen luovuuden syviin vesiin Heta Hyttisen luotsaamana. Tilaisuus on suomenkielinen.

******
Su 2.7. klo 16:00 – 16:45
HIKEÄ JA HURMOSTA – Metallin ja urheilun epäpyhä liitto
”Musiikki pelasti minut urheilulta”, sanotaan. Toisaalta metalli raikaa laajalti eri urheilutapahtumissa, metallikansasta löytyy paljon urheiluhulluja, ja fanikulttuureista löytyy yhtäläisyyksiä. Suomalaiset myös usein nähdään maailmalla nimenomaan metalli- ja urheilukansana. Vai nähdäänkö? Tätä pohtivat Suomen tennissankari ja metallifani Jarkko Nieminen sekä urheilusta inspiroituvat metallibasistit Henkka Seppälä (Children of Bodom) ja Eero Sipilä (Battle Beast). Keskustelua moderoi urheileva hevidosentti Toni-Matti Karjalainen.

Tuskan liput liikkuvat ennätystahtia, joten huolehdi sisäänpääsystäsi ajoissa. Tuska-liput myy Tiketti, Ticketmaster ja Lippu.fi.

Yhteistyössä: Radio Rock, Inferno, Imperiumi, Alepa, Turun Sinappia, Bio Luvil Black, mySafety, FundYou, Sun Effects, Musamaailma ja Onnibus.

LISÄTIEDOT:
tuska.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival
www.youtube.com/tuskafestivalofficial

#tuska2017
#metalsummer2017
#tuska20th
#tuskafestival
#tuskalive