07.12.2016

Tuska 2017: Lisää höökiä – Apocalyptica, Dirkschneider, Wintersun ja monta muuta

– Apocalyptica, Dirkschneider, Wintersun, Anneke Van Gierbergen’s Vuur, Avatarium ja Battle Beast lisätty ohjelmaan
– Tuska Suvilahdessa 30.6.-2.7.2017
– Erikoishintaiset Early Crow -kolmen päivän liput myynnissä vuoden loppuun asti

Joulunkellojen kajahtamisen ja mahtavan vuoden viimeisen kuukauden kunniaksi Tuska julkistaa heviherkkua ensi kesän ohjelmaan usein kappalein.

TYKITYSTÄ MONEEN MAKUUN
Kotimaamme selloihme Apocalyptica palaa vuosien tauon jälkeen Metallican materiaalin pariin ja mikä olisikaan parempi foorumi tälle nannalle, kuin Tuskan 20-vuotiskisat.

Saksan hevitykki Dirkschneider tuo Accept-aikakauden tuotantoaan juhlistavan kiertueen Tuskaan. Kyllä kelpaa nostaa maljaa, kun Accept-klassikot raikuvat Suvilahdessa itse Mestarin esittämänä.

Jari Mäenpään luotsaama Wintersun valmistelee parhaillaan uutta albumia ja Tuskan lauteilla toivottavasti kuullaan jo uutta materiaalia. Wintersunin soitto on perinteisesti kirurgin tarkkaa työskentelyä, jota aiotaan tiukentaa entisestään lisäämällä riveihin uusi kitaristi. Tämä mahdollistaa Mäenpään keskittymisen ainoastaan vokaaleihin. Mielenkiinnolla odotamme kuinka tiukalle ruuvia voi kiristää!

The Gatheringin laulajana tunnetuksi tullut, sittemmin sooloartistina sekä The Gentle Storm -kokoonpanon kärjessä vakuuttanut hunajaääninen Anneke Van Giersbergen on laittanut uuden bändin tulille. Pistämättömän melodiatajun omaava huippulahjakas lauluntekijä on palannut juurilleen rockbändimuotoisen soitannan pariin. Anneke Van Giersbergen’s Vuur on uuden uunituoreen proggiksen nimi ja Tuska on erittäin ylpeä saadessaan esittää bändin ensimmäisen Suomen keikan.

Ruotsalainen, juurevan väkevästi rokkaava Avatarium on tuoreehko ryhmä, jonka jäsenistön taustasta löytyy sellaisia yhtyeitä kuten Candlemass, Evergrey ja Tiamat, joten osaamista ja kokemusta löytyy enemmän kuin pienestä pitäjästä.

Battle Beastin uutta levyä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja nyt se tulee! ”Bringer Of Pain” ilmestyy helmikuussa ja kuuluuhan asiaan toki myös Tuska-keikka.

Tämän hetkinen Tuska 2017 -ohjelma: HIM, Apocalyptica, Suicidal Tendencies, Mayhem, Dirkschneider, Wintersun, Anneke Van Giersbergen’s Vuur, Brujeria, Avatarium, Battle Beast.

Lisää bändejä julkaistaan piakkoin.

EARLY CROW –LIPUT MYYNNISSÄ
Erikoishintaiset kolmen päivän Early Crow -liput ovat myynnissä Tiketin, Ticketmasterin ja Lippupisteen verkostoissa hintaan alkaen 119 e. Early Crow -liput ovat myynnissä nyt ilmoitetulla hinnalla kuluvan vuoden loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Lippuja on myynnissä rajoitettu erä, joten toimi nopeasti.

Muista lippukategorioista, VIP-paketeista ja niiden hinnoista tiedotetaan myöhemmin.

Yhteistyössä: Radio Rock, Inferno, Imperiumi, Alepa, Turun Sinappia

LISÄTIEDOT:
tuska.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival

#tuska2017
#metalsummer2017
#tuska20th
#tuskafestival
#tuskalive