24.05.2016

Tuska 2016 – Uusia lavoja ja aluevaltauksia

– Helsinki-telttalava kakkoslavaksi
– Solmusalissa haastatteluja ja keskusteluja
– Festivaalialuekartta julkaistu
– Tuska Suvilahdessa 1.-3. heinäkuuta

Reilun kuukauden päästä Suvilahdessa jälleen kajahtaa, kun Tuska tärähtää tonteille heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Järjestyksessään yhdeksättätoista Tuskaa tähdittävät mm. Ghost, Avantasia, Children Of Bodom, Anthrax ja Testament.

HELSINKI STAGE
Monen vuoden tauon jälkeen, Tuskan kakkoslava on jälleen telttassa. Pidempien aukioloaikojen kunniaksi Helsinki-nimeä kantava kakkoslava on jättiteltassa ja telttaympäristö tuo lisää pitkään kaivattua visuaalisuutta festivaalimiljööseen ja näyttävyyttä bändien esityksiin. Muut lavat ovat edelleen pitkäaikaisten yhteistyökumppaniemme presenteeraamia: päälava on Radio Rock Main Stage ja kolmoslava Inferno Stage.

SOLMUSALI STAGE
Circon tiloissa sijaitseva Solmusali Stage tarjoilee Tuskassa täysin ennennäkemätöntä ohjelmaa. Solmusalissa nähdään haastatteluja, keskusteluja sekä Swallow The Sunin akustinen keikka. Solmusali on noin sadan hengen sali, jonka esitykset ovat kaikille lipunostajille avoimia. Esityksiin ei voi varata sisäänpääsyä etukäteen vaan sali toimii ns. ”First come, first served”-periaatteella, pois lukien Swallow The Sun -keikka, johon osallistujat arvotaan.

Solmusalin ohjelma:

ALEX SKOLNICK (Testament) – Metal Legend interview
Skolnickin sooloja on opiskeltu lukemattomien sänkyjen laidoilla jo vuosikymmeniä. Solmusalissa pääsee kuulemaan miehen mietteitä Tuska-perjantaina.
Haastattelijana hevitutkija Toni-Matti Karjalainen.

SCOTT IAN (Anthrax) – Metal Legend interview
Paitsi legendaaristen riffien tulkitsijana, Scott Ian tunnetaan myös erittäin kovana juttumiehenä. Lauantaina 2.7. näitä juttuja tulee livenä Solmusalissa.
Haastattelijana Petri Eskelinen.

JOUNI MARKKANEN – Tuskan Ohjelmapäällikkö
Tuskan alkuhämäristä saakka ohjelmasta vastannut Jouni Markkanen Pete Caton hellässä syleilyssä sunnuntai-iltapäivänä.

HELVETIN MUSTAA – Pimeyden estetiikka nykymetallissa
Miten se ilmenee? Mistä se kumpuaa? Ketä se kiinnostaa? Aurinkotuoleistaan aiheita kommentoivat kauhukirjailija Marko Hautala, tutkivat muusikot Titus Hjelm ja Kimi Kärki sekä musiikkitoimittaja Matti Riekki. Keskustelua moderoi hevitutkija Toni-Matti Karjalainen.

ERROR – Mielen häiriöitä
Paljon huomioita saaneen ERROR – Mielen häiriöitä -kirjan tekijä Elina Järvi ja kaksi kirjan henkilöä keskustelevat Klaus Flamingin johdolla mielenterveysaiheesta silottelemattomalla otteella. Rokkimimmi Anne kertoo elämästään sivupersoonahäiriön kanssa, hevimies Marko antaa kasvot kaksisuuntaiselle mielialahäiriölle. Raskaan musiikin pitkäaikainen mediaraataja Klaus Flaming on uransa varrella tutustunut monenlaisiin ihmisiin ja rock-maailman ilmiöihin. Elina Järvi on toimittaja, joka rakastaa metallimusiikkia ja pitää humaania otetta työssään tärkeänä. ERROR auttaa ymmärtämään ihmismielen selittämättömyyttä ja pureutuu mielenterveysongelmiin muun muassa tunnettujen rock- ja metalliartistien elämäntarinoiden kautta.
(ERROR – Mielen häiriöitä. Järvi, Hotti & Poppius. LIKE 2016.)

SWALLOW THE SUN esittää tuoreen albumitrilogiansa akustisen kakkososan Solmusalissa lauantaina 2.7. Jokainen lauantain sisäänpääsyn omaava voi osallistua keikkalippujen arvontaan Infernon masinoimassa arvonnassa. Linkki arvontaan osoitteessa: http://www.inferno.fi/uutiset/tuska-swallow-the-sun. Voittajat arvotaan tapahtumaviikolla.

Solmusalin sekä koko festivaalin tarkat aikataulut julkaistaan piakkoin. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

FESTIVAALIALUEKARTTA
Tuska 2016 festivaalialueen kartta on tarkasteltavissa osoitteessa www.tuska-festival.fi/info.

LIPUT MYYNNISSÄ
Tuska 2016 –lipunhinnat:
(sisältäen lippukaupan pienimmän palvelumaksun)
1 pv alk. 70 €
2 pv alk.100 €
3 pv alk. 125 €

TURBO VIP-LIPUT (K-18)
VIP 3pv alk. 255 €
VIP 1pv alk. 155 €

ALAIKÄISTEN LIPUT
Tuska haluaa tukea alaikäisten konserteissa käyntiä ja kasvattaa samalla uutta live-musiikista nauttivaa hevisukupolvea tarjoamalla alaikäisille metallidiggareille halvemmat yhden sekä kolmen päivän liput. Ikä tarkistetaan festivaalialueelle tultaessa tai rannekkeen vaihdon yhteydessä.

1 pv alk. 60 €
3 pv alk. 115 €

Tuska-liput myy Tiketti, Ticketmaster ja Lippupiste.

LISÄTIEDOT
tuska-festival.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival
Snapchat: tuska-festival

Yhteistyössä: Radio Rock, Inferno, Imperiumi, Alepa, Onnibus, Musamaailma.