25.11.2015

Tuska 2016 – Ghost sekä muita bändejä, läheltä ja kaukaa

– Ghost, Stam1na, Diablo, Cattle Decapitation ja Myrkur lisätty ohjelmistoon
– Kolmen päivän Early Crow -liput sekä VIP-paketit nyt myynnissä
– 19. TUSKA Helsingin Suvilahdessa 1.–3.7.2016

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.-3.7.2016 Helsingin Suvilahdessa myllertävä Tuska on lisännyt ohjelmistoonsa sekä kansainvälistä että kotimaista tykittelyä.

MUU MAA MUSTIKKA
Äskettäin haltioituneelle yleisölle loppuunmyydyssä The Circuksessa esiintynyt Ghost on kiinnitetty ensi kesän Tuskan ohjelmistoa vahvistamaan. Ghostin hiljattain julkaistu ”Meliora”-albumi on osoittautunut maailmanlaajuiseksi jättimenestykseksi ja tämän mystisen poppoon saapuminen messuamaan Suvilahden kinkereille onkin kesän kiistaton merkkitapaus.

Ärhäkämpää ulkomaan osastoa ensi kesän juhlissa tarjoilee kalifornialainen Cattle Decapitation. Bändin henkeäsalpaavan äärimmäinen äänimaailma kuorrutetaan metallin parissa harvemmin kuullulla kantaaottavuudella. Tuore ”The Anthropocene Extinction”-lätty on täyslaidallinen ympäristötuhoihin ja ihmiskunnan mädännäisyyteen keskittyviä death metal -ralleja.

Tanskalainen Myrkur elvyttää toisen aallon black metallin perinnettä jatkamalla Ulverin ja Darkthronen viitoittamalla synkällä polulla.

Myrkur on yhtä kuin Amalie Bruun, klassisen koulutuksen omaava multi-instrumentalisti ja lauluntekijä, joka lisää black metal -perimään herkän mutta samalla äärimmäisen brutaalin tulkintansa. Hiljattain Relapse Recordsin julkaisema debyyttialbumi ”M” on saanut haltioituneita arvioita läpi kentän. Myrkur onkin ehdolla Tanskassa vaikutusvaltaisen musiikkilehti Gaffan äänestyksessä ”vuoden naisartisti”, ”vuoden tulokas” sekä ”vuoden hard rock -albumi”-kategorioissa.

OMA MAA MANSIKKA
Seitsemättä studioalbumiaan valmisteleva, tämän hetken kenties suosituin kotimainen metalliakti Stam1na, on kiinnitetty ensi kesän Tuskaan. Lemiläisten omintakeinen ja progressiivisella otteella soljuva metalli on saanut hevikansan ottamaan yhtyeen omakseen, levy levyltä enenevissä määrin.

Pitkältä sapattivapaalta uudella ”Silvër Horizon” albumillaan palannut Diablo on kuluneen vuoden puhutuimpia tapauksia metalliskenessä. Riffit jyräävät ja Rainer ilmoittaa vähintäänkin vanhaan malliin. Tämä kone ei hyydy.

LIPUT MYYNNISSÄ
TUSKA 2016 lipunmyynti on nyt käynnissä. Lippukauppoina toimivat Tiketti, Lippupalvelu sekä Lippupiste. Aikainen korppi nappaa kolmen päivän Tuska-lipun 115 euron kappalehintaan ja Turbo VIP -paketin saa lunastettua 255 eurolla. Turbo VIP –lipun haltijat varmistavat itselleen mm. festivaalisisäänkäynnin omaa kaistaa pitkin, VIP-tilan ja sen ravintolapalvelut, yhden aterian jokaiselle lipun oikeuttamalle päivälle, eksklusiivisen TUSKA 2016 -doggy bagin täydeltä merchandise-nannaa sekä asiaankuuluvat passit ja rannekkeet. Early Crow -liput ovat myynnissä nyt ilmoitetulla hinnalla kuluvan vuoden loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

Muut lippukategoriat ja lipunhinnat ilmoitetaan myöhemmin.

LISTÄTIEDOT
tuska-festival.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival