04.07.2016

Tuska 2016 – Avantasia kruunasi perjantain

Yhdeksästoista Tuska on aloitettu helteisissä merkeissä ja ensimmäinen päivä on saatu päätökseen. Ensimmäistä kertaa nykymuotoisen Tuskan historiassa pääesiintyjä soitti puoleenyöhön asti ja uusi telttaan rakennettu Helsinki Stage salli mm. Behemothille todella näyttävän valo- ja pyroshow’n. Täksi vuodeksi festivaalialueelle tehtiin runsaasti uudistuksia ja yleisön on ottanut ne hienosti vastaan.

Alueelle uudistettiin mm. edellä mainittu telttalava ja puheohjelmaa tarjoava Solmusali. Alueella on useita tiettyihin tuotteisiin erikoistuneita baareja, futiskatsomo, sauna, pesupiste sekä ruokamyyjiin on satsattu monipuolisuus edellä. Tuskassa on tarjolla esim. fine dining aka Black Dining, intialaista, burgereita, sushia, meksikolaista, italialaista sekä ihan rehellistä kotiruokaa.

Bändirintamalla festivaalin avasi Cattle Decapitation mukavalla yleisömäärällä. Pränikän telttalavan korkkasi Delain. Yksi festivaalin odotetuimpia spektaakkeleita oli varmasti Lordin The Arockalypse 2006 Redux Show. Kovassa nosteessa ollut Kvelertak tarjoili energista action rockia ja päivän kovin yllättäjä oli epäilemättä Man With a Mission Japanista. Tuskan perjantain päätti Avantasia reippaalla kahden tunnin setillään. Tobias Sammet marssitti ison liudan ykkösluokan laulajavierailijoita lavalle mukaan lukien Eric Martin ja Michael Kiske.

Perjantaina 9000 Tuska-asiakasta moshasi Suvilahden metallimekassa. Lauantain lippuja on vielä saatavilla, mutta sellaisen halutessaan kannattaa kiirehtiä lippukauppaan, sillä niitä ei tule riittämään kaikille halukkaille. Turbo-Vip –paketit on jo myyty loppuun. ”Yllättäen myös vapaaliput ovat päässet loppumaan.”, myhäilee Tuskan promoottori Jouni Markkanen.

Huomenna Tuskan portit aukeavat klo. 13:00 ja lavoilla nähdään mm. Grammy-voittaja Ghostin ainoa Suomen keikka tänä kesänä, Anthrax, Stam1na ja Turmion Kätilöt.