22.02.2010

Turun sellokilpailun juniori välierään

Turun XI valtakunnallisen sellokilpailun ensimmäinen erä on käyty Sigyn-salissa 20.–21.2.2010. Kilpailijoita oli 33, joista tuomaristo on valinnut toiseen erään 12 kilpailijaa. Semifinalistien joukossa on kilpailun nuorin osanottaja koskaan, 12-vuotias espoolainen Jonathan Roozeman, joka soittaa ensimmäisenä tiistai illan tilaisuudessa.

Säestäjänä hänellä on pianisti-isä Robert Roozeman. Muita nuoria semifinalisteja ovat 16-vuotias Oulussa syntynyt, Keravalla asuva Beata Antikainen sekä tamperelainen 19-vuotias Joona Pulkkinen. Myös kilpailun varttunein osanottaja, 29-vuotias oululaislähtöinen Heikki Takkula varasi itselleen välieräpaikan.

Välierään jatkavat kilpailijat (soittojärjestyksessä):
Iida-Vilhelmiina Laine
Beata Antikainen
Juhani Kaasinen
Tomas Nuñez-Garcés
Joona Pulkkinen
Heikki Takkula
Inka Saavalainen
Lukas Stasevskij
Pauliina Pölönen
Jonathan Roozeman
Jaani Helander
Larimatti Punelpuro

Toinen erä käydään Sigyn-salissa maanantaina ja tiistaina 22.–23.2. klo 13 ja klo 19. Kilpailijat esittävät vapaavalintaisen 45–60 minuutin resitaaliohjelman, jonka pakollisena osana on Kimmo Hakolan tilausteos Appassionato Op. 76 sellolle ja pianolle.

Toisesta erästä tuomaristo valitsee loppukilpailuun kuusi kilpailijaa, jotka julkistetaan tiistaina 23.2. Loppukilpailu käydään torstaina 25.2. ja perjantaina 26.2. Turun konserttitalolla, ja palkinnot jaetaan 26.2. finaalin jälkeen. Lippuja tilaisuuksiin myy Lippupalvelu, ovimyynti tuntia ennen tilaisuuden alkua.

Turun Soitannollisen Seuran puolesta käytännön järjestelyistä vastaa Turun musiikkijuhlat, ja kilpailun pääsihteerinä toimii Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Emilie Gardberg.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 12.-20.8.2010.