12.08.2010

Turun musiikkijuhlilla upea avaus

Turun musiikkijuhlat alkaa torstaina 12. elokuuta. Turun Taiteiden Yön festivaalialkua juhlistetaan Avajaiskonsertilla konserttitalossa, Ulkoilmakonsertilla Vähätorilla ja Tuomiokirkon tunnelmallisella Bachia kynttilänvalossa -konsertilla.

AVAJAISKONSERTISSA Turun konserttitalolla 12.8. teemana on naisen vapaus, ja saksalainen huippuluokan sopraano Melanie Diener pääsee tulkitsemaan Samuel Barberin Andromakhen jäähyväiset ja Richard Wagnerin Isolden lemmenkuolon yhdessä Hannu Linnun johtaman Tampere Filharmonian kanssa.

Tamperelaiset soittavat myös Richard Straussin Ruusuritari-sarjan, Thomas Adèsin Powder Her Face -sarjan ja alkusoiton Wagnerin oopperasta Tristan ja Isolde.

Taiteiden Yön ULKOILMAKONSERTISSA Vähätorilla esiintyy Turun filharmonikkojen jousikvartetti Jukka-Pekka Vikman ja Mikaela Palmu, viulu, Anna Kreetta Gribajcevic, alttoviulu ja Timo Hanhinen, sello.

Kvartetin ohjelmassa on koskettavat jousikvartetot Jean Sibeliuksen Voces intimae ja Franz Schubertin Tyttö ja kuolema. Sama kokoonpano esiintyy myös saaristoretkellä SIELU SEILISSÄ sunnuntaina 15.8.

Turun XI sellokilpailun ylivoimainen voittaja Tomas Nuñez-Garcés esiintyy Tuomiokirkossa Taiteiden Yönä perinteeksi muodostuneessa BACHIA KYNTTILÄNVALOSSA -konsertissa. Taiteiden Yön hälinä hiljenee kynttilöin valaistussa kirkossa, ja Johann Sebastian Bachin soolosellosarjat 2 ja 3 takaavat tunnelmallisen konserttielämyksen.

Avajaispäivän ohjelma
18.00 Konserttitalo: Avajaiskonsertti * Tampere Filharmonia, Hannu Lintu,
joht., Melanie Diener, sopraano
21.00 Vähätori: Ulkoilmakonsertti
23.00 Tuomiokirkko: Bachia kynttilänvalossa * Tomas Nuñez-Garcés, sello
Lipunmyynti

Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 12.-20.8.2010.

http://www.tmj.fi