11.07.2012

Turun musiikkijuhlilla oopperaa eurokriisistä ja Venäjän sananvapaudesta

Turun musiikkijuhlilla nähdään elokuussa kaksi uutta kotimaista oopperaa, Ville Matvejeffin ”Shitstorm” ja Jukka Nykäsen ”Kenraali”. Uutisoopperat-illassa Åbo Svenska Teaterilla perjantaina 17.8. esitettävät oopperat on sävelletty kesä-heinäkuussa ajankohtaisista aiheista: ”Shitstorm” käsittelee eurokriisiä ja ”Kenraali” Venäjän poliittista tilannetta, jossa sananvapautta ja kansalaisjärjestöjen toimintaa rajoitetaan.

”Shitstorm”-uutisoopperan libreton on kirjoittanut Jukka von Boehm ja sen ohjaa nuoren polven ohjaajalupaus Aino Kivi. ”Kenraali”-uutisoopperan taustalla ovat suomalaisella teatteri- ja kulttuurikentällä ansioituneet urat tehneet libretisti Eppu Nuotio ja ohjaaja Kurt Nuotio. Oopperoiden rooleissa nähdään laulajat Petri Bäckström, Oskari Nokso-Koivisto, Veera Railio ja Elli Vallinoja. Orkesterissa soittavat eturivin muusikot Jukka Nykänen, Marko Portin, Sami Koskela ja Eerik Siikasaari.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty musiikkifestivaali. 9.–18.8. vietettävän festivaalin on suunnitellut taiteellinen johtaja Topi Lehtipuu ja teemana on tänä vuonna VALTA. Ohjelmassa on yli 30 konsertin verran sinfoniaa, kamarimusiikkia, oopperaa, jazzia ja koko perheen tapahtumia ja suurimpiin artistivieraisiin kuuluvat Rolando Villazón, Fazil Say ja Helena Juntunen. Lippuja Turun musiikkijuhlille myy Lippupalvelu.

http://www.tmj.fi