20.08.2012

Turun musiikkijuhlilla onnistunut vuosi

Lauantaina päättyneet Turun musiikkijuhlat ylittivät kävijätavoitteensa: kymmenpäiväisellä festivaalilla oli yli 13 000 kuulijaa, kun tavoite oli 10 000. Lipunmyynti oli erityisesti kesäkuukausina poikkeuksellisen vilkasta. Ohjelmassa oli yli 50 konserttia ja tapahtumaa, ja festivaalin teema oli VALTA.

Topi Lehtipuun suunnittelema festivaali toi Turkuun kansainvälisiä huippunimiä kuten tenori Rolando Villazónin, sopraano Sandrine Piaun ja pianisti Fazil Sayn, joiden konsertit saivat erittäin innostuneen vastaanoton. Turun musiikkijuhlat tekivät myös yhteistyötä eri toimijoiden kanssa yhdistäen esimerkiksi musiikin ja jalkapallon TPS:n kanssa yhteistyössä toteutetussa muusikoiden jalkapallo-ottelussa. ”Omalta osaltamme näytimme, että 2011-vuoden kulttuuriyhteistyö eri toimijoiden välillä jatkuu hedelmällisenä”, toteaa Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtajana 1.5. aloittanut Liisa Ketomäki. ”Turun filharmonisen orkesterin konsertti Taiteiden Yönä keräsi tuhatpäisen yleisön jokirantaan ja uusi konsepti Uutisoopperat yhdisti osaajia Turun teattereista,” Ketomäki jatkaa.

Turun musiikkijuhlat alkoivat flash mob -esityksellä kauppakeskus Hansassa sekä yksittäisillä konsertti-iskuilla mm. pääkirjastossa ja kauppatorilla. ”Avajaisohjelma herätti laajaa kiinnostusta, ja juhlat sujuivatkin hienoissa tunnelmissa aina viimeiseen konserttiin asti. Yleisö oli todella innoissaan konserteista”, Liisa Ketomäki toteaa iloisena. ”Lisäksi huipputenori Villazón ja ranskalaiset muusikot rakastuivat Turkuun ja Suomeen.”

Turun musiikkijuhlia vietetään ensi vuonna 8.-17.8.2013.

http://www.tmj.fi